您好,欢迎来到99网。
搜索
您的当前位置:首页高考英语阅读理解冲刺(3)

高考英语阅读理解冲刺(3)

来源:99网
定额市鞍钢阳光实验学校2014高考英语阅读理解冲刺全程训练(3)及答案

阅读理解

When Mary Moore began her high school in 1951, her mother told her, \"Be sure and take a typing course so when this show business thing doesn't work out, you'll have something to rely on.\" Mary responded in typical teenage fashion. From that moment on, \"the very last thing I ever thought about doing was taking a typing course,\" she recalls.

The show business thing worked out, of course. In her career, Mary won many awards. Only recently, when she began to write Growing Up Again, did she regret ignoring her morn,\" I don't know how to use a computer,\" she admits.

Unlike her 1995 autobiography, After All, her second book is less about life as an award-winning actress and more about living with diabetes (糖尿病). All the money from the book is intended for the

Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF), an organization she serves as international chairman. \"I felt there was a need for a book like this,\" she says.\" I didn't want to lecture, but I wanted other diabetics to know that things get better when we're self-controlled and do our part in managing the disease.\"

But she hasn't always practiced what she teaches. In her book, she describes that awful day, almost 40 years ago, when she received two

pieces of life-changing news. First, she had lost the baby she was carrying, and second, tests showed that she had diabetes. In a childlike act, she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts (甜

甜圈). Years would pass before she realized she had to grow u p ---again---and take control of her diabetes, not let it control her. Only then did she kick her three-pack-a-day cigarette habit, overcome her addiction to alcohol, and begin to follow a balanced diet. Although her disease has affected her eyesight and forced her to

the sidelines of the dance floor, she refuses to fall into self-pity. \"Everybody on earth can ask, 'why me?' about something or other,\" she insists. \"It doesn't do any good. No one is immune (免疫的) to heartache, pain, and disappointments. Sometimes we can make things better by helping

others. I've come to realize the importance of that as I've grown up this second time. I want to speak out and be as helpful as I can be.\" ( ) 1. Why did Mary feel regretful?

A. She didn't achieve her ambition. B. She didn't take care of her mother. C. She didn't complete her high school.

D. She didn't follow her mother's advice.

( ) 2. We can know that before 1995 Mary A. had two books published

B. received many career awards C. knew how to use a computer

D. supported the JDRF by writing

( ) 3. Mary's second book Growing Up Again is mainly about her .

A. living with diabetes B. successful show business

C. service for an organization

D. remembrance of her mother

( ) 4. When Mary received the life-changing news, she . A. lost control of herself B. began a balanced diet

C. Med to get a treatment D. behaved in an adult way

( ) 5. What can we know from the last paragraph? A. Mary feels pity for herself.

B. Mary has recovered from her disease.

C. Mary wants to help others as much as possible.

D. Mary determines to go back to the dance floor.

【语篇解读】本文为人物介绍说明文。主要介绍了玛丽·摩尔的职业生涯及抗病之争。 61. 答案D

考点:细节理解题。

解析:根据第二段“Only recently,when she began to write Growing Up Again,did she regret ignoring her mom,‘I don’t know how to use a computer,’ she admits.”可判断选D项。 62. 答案B

考点:细节理解题。

解析:根据第二段“The show business thing worked out,of course. In her career,Mary won many awards.”可判断选B项。

63. 答案A

考点:细节理解题。

解析:根据第三段“her second book is less about life as an award winning actress and more about living with diabetes (糖尿病).”可判断选A项。 . 答案A

考点:细节理解题。

解析:根据第四段“In a childlike act,she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts (甜甜圈).Years would pass before she realized she had to grow up again—and take control of her diabetes,not let it control her.”可判断选A项。 65. 答案C

考点:推理判断题。

解析:根据最后一段中的Mary Moore 所说的话“I’ve come to realize the importance of that as I’ve grown up this second time. I want to speak

out and be as helpful as I can be.”可推断她想尽可能地去帮助他人,故选C项。

【2014高考英语皖南八校二模】E

There are always minorities, either people or enterprises, that

have absolute advantage(绝对优势)in a field; the majority apply their comparative advantage(相对优势) to professions where they do their best to be effective players . Based on comparative advantage, different

divisions are formed as international trade and the globalized economy develop.

Oranges are flourishing in Florida in the United States, for example, shoes are made perfectly in Wenzhou of China, and people in both areas need oranges and shoes. In Wenzhou, one could try to create an artificial environment for orange trees of an international standard, and in Florida workers could be trained to make shoes as effectively as workers in Wenzhou using the same resources. However, the costs would be too high. The best solution, therefore, is to allow each location to specialize in its own product, producing enough to meet local needs and exporting the rest. As a result, people in both areas end up with lower cost and higher quality goods than if each tried to produce both. It is obvious that absolute advantage occurs in this process.

However, absolute advantage may not necessarily apply

everywhere. For instance, I know a capable company boss, who is also an expert in private cars and very skillful at changing car oil, even more efficiently than a mechanic, But, almost every time he drives his car to a garage to have the oil changed by a mechanic since he believes he can use the time to do something more valuable. What he uses here is his

comparative advantage rather than absolute advantage.

The same theory may also apply to individual careers. You may not be the best in a certain area, but still have a comparative advantage,

which will not be reduced in relation to others’ absolute advantage, and you can still find an advantaged position in which your disadvantage

is smaller relative to others.

An ordinary talent can, therefore, achieve outstanding results by rightfully exploring his or her comparative advantage. In this sense, we may say that comparative advantage really works.

72.From the example about orange in Florida and shoes in Wenzhou ,we can draw the conclusion that _____.

A. the field in Wenzhou can be improved to grow oranges . B. Florida workers could be trained to make shoes .

C. we should fully use our absolute advantage in our advantaged field. D. our comparative advantage is equal to our absolute one as to making fortunes .

73.Why doesn’t the capable company boss change his car oil himself ?

_____

A. The mechanic is more efficient than him . B. He needn’t do it by himself for his riches.. C. He would rather do something more valuable . D. Changing oil is beyond his ability.

74.Which of the following is right according to paragraph 4. ? _____ A. You should use your absolute advantage in your work definitely .

B. You must work hard to improve your absolute advantage to be the best worker .

C. If other’s absolute advantage is larger , your comparative advantage is smaller .

D. Sometimes you may still use your comparative advantage to find your advantaged position .

75.This article can be entitled “_____”. A. The Advantage of Comparative Advantage. B. The Advantage of Absolute Advantage

C. Absolute Advantage—the secret to make different talents D. Comparative Advantage—the way to achieve outstanding results 【参】E篇 CCDA

阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)

阅读下列短文,从每小题所给的四个选项(A、B、C、D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A

Arthur Miller (1915-2005) is universally recognized as one of the greatest dramatists of the 20th

century. Miller’s father had moved to the USA from Austria Hungary.Drawn like so many other by the “Great American Dream” However, he experienced severe financial hardship when his family business was ruined in the Great Depression of the early l930s. Milles's most famous play, Death of a Salesman, is a powerful attack

on the American system. With its aggressive way of doing business and its insistence on money and social status as indicators of worth. In

Willy Loman, the hero of the play, we see a man who has got into double with his worth. Willy is “burnt out” and in the cruel world of business

there is no room for sentiment: if he can't do the work, then he is no good to his employer, the Wagner Company, and he must go. Willy is painfully aware of this, and at loss as to what to do with his lack of success. He refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end.

When it was first staged in 1949, the play was greeted with enthusiastic reviews, and it won the Tony Award for Best Play, the New York Drama Critics` Circle Award, and the Pulitzer Prize for Drama. It was the first play to win all three of these major awards.

Miller died of the failure at his home in Roxbury, Connecticut, on the evening of February 10, 2005, the 56th anniversary of the first performance of Death of a Salesman on Broadway.

( ) 1. Why did Arthur Miller’s father move to the USA? A. He suffered from severe hunger in his home country. B. He was attracted by the \"Great American Dream. C. He hoped to make his son a dramatist. D. His family business failed.

( ) 2. The play Death of a Salesman

A. exposes the cruelty of the American business world B. discusses the ways to get promoted in a company C. talks about the business career of Arthur Miller D. focuses on the skills in doing business ( ) 3. What can we learn about Willy Loman? A. He treats his employer badly. B. He runs the Wagner Company.

C. He is a victim of the American system. D. He is regarded as a hero by his colleagues.

( ) 4. After it was first staged, Death of a Salesman A. achieved huge success B. won the first Tony Award

C. was warmly welcomed by salesmen D. was severely attacked by dramatists ( ) 5. What is the text mainly about? A. Arthur Miller and his family.

B. The awards Arthur Miller won.

C. The hardship Arthur Miller experienced. D. Arthur Miller and his best-known play.

【文章大意】文章介绍了剧作家Arthur Miller和他最有名的作品Death of a Salesman《推销员之死》。

1.答案B。细节理解题。根据文章第一段的Miller`s father had moved to the USA from Austria Hungary.Drawn like so many other by the“Great American Dream”可以得出答案。

5.答案D。主旨大意题。文章介绍了剧作家Arthur Miller和他最有名的作品Death of a Salesman《推销员之死》。 【2014高考英语联考模拟试题】A

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Sometimes you’ll hear people say that you can’t love others until you love yourself. Sometimes you’ll hear people say that you can’t expect someone else to love you until you love yourself. Either way, you’ve got to love yourself first and this can be tricky. Sure we all know that we’re the apple of our parents’ eyes, and that our Grandmas think we’re great talents and our Uncle Roberts think that we will go to the Olympics. But sometimes it’s a lot harder to think such nice thoughts about ourselves. If you find that believing in yourself is a challenge, it is time you build a positive self-image and learn to love yourself.

Self-image is your own mind’s picture of yourself. This image includes the way you look, the way you act, the way you talk and the way you think. Interestingly, our self-images are often quite different from the images others hold about us. Unfortunately, most of these images are

more negative than they should be. Thus changing the way you think about yourself is the key to changing your self-image and your whole world.

The best way to defeat a passive self-image is to step back and decide to stress your success. That is, make a list if you need to, but write down all of the great things you do every day. Don’t allow doubts to occur in it.

It very well might be that you are experiencing a negative self-image because you can’t move past one flaw or weakness that you see about yourself. Well, roll up your sleeves and make a change of it as your primary task. If you think you’re silly because you aren’t good at math,

find a tutor. If you think you’re weak because you can’t run a mile, get to the track and practice. If you think you’re dull because you don’t wear the latest trends, buy a few new clothes. But remember, just because you think it doesn’t mean it’s true.

The best way to get rid of a negative self-image is to realize that your image is far from objective, and to actively convince yourself of your positive qualities. Changing the way you think and working on those you need to improve will go a long way towards promoting a positive

self-image. When you can pat yourself on the back, you’ll know you’re

well on your way. Good luck!

56. You need to build a positive self-image when you _________. A. dare to challenge yourself B. feel it hard to change

yourself C. are unconfident of yourself D. have a high opinion of

yourself

57. According to the passage, our self-images _________. A. have positive effects B. are probably untrue C. are often changeable D. have different functions

58. How should you change your self-image according to the passage? A. To keep a different image of others. B. To make your life successful.

C. To understand your own world. D. To change the way you

think. 59. Who are the intended readers of the passage?

A. Parents. B. Adolescents. C. Educators. D. People in general.

【参】56-59 CBDB

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 99spj.com 版权所有 湘ICP备2022005869号-5

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务