英 语
(满分150分,考试时间120分钟) 第一部分 听力(共五大题,满分30分)
Ⅰ.关键词语选择(共5小题;每小题1分,满分5分)
你将听到五个句子。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个你所听到的单词或短语。每个句子读两遍。 1.A. phones B. photos C. radios 2.A. busy B. lazy C. easy 3.A. hurt B. hide C. help 4.A. lift B. left C. list 5.A. keep on B. put on C. get on
Ⅱ.短对话理解(共10小题;每小题1分,满分10分)
你将听到十段对话,每段对话后有一个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。 6.What does the man want? A.
B.
C.
7. What does the woman prefer? A.
B.
C.
8.What is the man going to buy?
A. B. C.
9.How does the woman relax herself?
A. B. C.
10.What is David's favourite animal?
A. B. C.
11.How does the woman feel now? A. Tired. B. Thirsty. C. Hungry. 12.What kind of music do the boy's parents like? A. Pop music. B. Classical music. C. Country music. 13.Where is the man going?
A. To the beach. B. To the bank. C. To the school.
14.Where will the man go for a trip? A. Canada. B. France. C. England. 15.Whose leg is hurt? A. John's. B. Lucy's. C. Helen's. Ⅲ.长对话理解(共5小题;每小题1分,满分5分)
你将听到两段对话,每段对话后有几个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。
听下面一段对话,回答第16至17小题。 16.How long will Tony stay at home? A. Two days. B. Three days. C. Four days. 17.What's wrong with Tony? A. He has a bad cold. B. He has a toothache. C. He has a stomachache.
听下面一段对话,回答第18至20小题。
18.What's the relationship between the two speakers? A. Husband and wife. B. Mother and son. C. Brother and sister.
19.What's the woman doing now? A. Doing some cooking. B. Doing some reading. C. Doing some washing.
20.Where will the man wait for the woman? A. In the garden. B. Near the garden. C. Near the park.
Ⅳ.短文理解(共5小题;每小题1分,满分5分)
你将听到一篇短文,短文后有五个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。
21.What does Jim often get from his parents? A. Used books. B. Some drinks. C. Pocket money.
22.Why does Jim try his best to save money?
A. Because he thinks it's not easy to make money. B. Because he thinks his family is not very rich. C. Because he wants to buy some new books. 23.Where does Jim often buy books? A. In the bookstores. B. In the supermarkets. C. On the Internet.
24.How does Jim go to school when it rains? A. On foot. B. By bus. C. By bike. 25.What does the speaker think of Jim? A. Poor. B. Good. C. Silly. Ⅴ.信息转换(共5小题;每小题1分,满分5分)
你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。
Life in Britain
Houses ◇Many people in Britain 26 in houses with gardens. Daily life
◇Office workers work from about 9:00 a.m. to about 5:00 p.m.,and they don't go home for 27 . ◇People usually have a 28 meal in the evening. ◇Classes begin at about 29 o'clock in the morning. ◇They have different activities after school.
◇Shops open at about nine and close at about six on 30 . ◇Many supermarkets stay open twenty-four hours.
School life Shops
第二部分 英语知识运用(共两大题,满分45分)
Ⅵ.单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个可以填入空白处的最佳选项。
31.— is your father? Does he still work as an engineer? —Yes,he has been an engineer for thirty years. A. Who B. How C. What D. Which
32. We can't do it that way — but whether it will work is matter. A. other B. another C. each D. every
33.The Dragon Boat Festival this year will come four days. A. after B. for C. during D. in
34.—I will have an important match tomorrow.I hope I will win. — . A. Good luck B. No idea C. That's such a pity D. It's all right
35.The running water makes the stones very smooth. A. sound B. taste C. smell D. feel
36.—How can I get some about the 2016 Olympic Games? —Why not search the Internet? A. information B. experience C. practice D. success 37.—Cathy,can you answer the door? I the room. —I'm coming,Mum. A. clean B. cleaned C. have cleaned D. am cleaning
38.Dreams are beautiful. However,to them needs lots of time and work. A. discover B. find C. achieve D. stop
39.We planned to meet at 10:30 at the station last Sunday,but Bob didn't until 12:00. A. turn up B. give up C. stay up D. grow up
40.Going to the movies is good, I really only like listening to music. A. and B. but C. so D. or
41.Now people have more free time.Square dancing is becoming more and more . A. comfortable B. difficult C. different D. popular 42.—What do you think of your junior middle school life? —I think it is colourful, I am always busy. A. if B. though C. while D. until
43.Drive slowly,Mary. is something ahead on the road. A. It B. This C. That D. There
44.—Do you have any plans for this Sunday?
—I'm not sure.I go to the countryside to see my grandmother. A. can B. must C. may D. need 45.—Would you like to play football after school? — .I have a lot of homework to do. A. I'm afraid not B. Enjoy yourself C. Take your time D. It takes no time
Ⅶ.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)
阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
A
Sitienei,a 90-year-old Kenyan grandmother,has become the world's oldest primary school student. She is studying at the local primary school to learn to read and write.She is from a small 46 in Kenya. She has spent most of her life 47 as a midwife (产婆),helping women to give birth to babies. She wants to pass on her midwife skills to the young. She said she didn't have a chance to go to school when she was 48 . So she wants all the children in her village to 49 . The head teacher at the school said,\"I'm proud 50 her.She is loved by every pupil.They all want to learn and play with 51 .\" He also said,\"She is doing well considering her 52 . I can say I have seen a big difference in this school 53 she came.\" Sitienei often said,\"I want to tell children, 54 girls in poor areas,that 55 will be your wealth.\" She added,\"With education,you can be whatever you want to be — a doctor,a teacher,a scientist,and so on.\" 46.A. school B. village C. town D. city 47.A. reading B. writing C. playing D. working 48.A. young B. old C. famous D. free 49.A. study B. work C. leave D. listen 50.A. for B. with C. of D. in 51.A. her B. me C. him D. you 52.A. chance B. age C. skills D. ways 53.A. after B. when C. since D. before 54.A. naturally B. especially C. luckily D. certainly 55.A. friendship B. future C. competition D. education
B
The plane took off. A passenger needed a cup of water to take his medicine. An air hostess (空姐) told him that she would bring him the 56 soon. But the air hostess was 57 busy that she forgot to bring him the water. 58 ,the passenger couldn't take his medicine on time. About half an hour later,she hurried over to him with a cup of water,but he 59 it.
In the following hours,each time she 60 the passenger, she would ask him with a smile whether he needed help or not.But the passenger 61 paid notice to her.
When it was time to get off the 62 ,the passenger asked her to hand him the passengers' booklet(留言簿).She was very 63 .She thought that he would bad words in it,but with a smile she handed it to him.
Off the plane,she opened the booklet and then 65 .The passenger put it,\"In the past few hours,you have asked me whether I needed help or not for twelve times in all. How can I refuse your twelve faithful (真诚的) smiles?\" 56.A. medicine B. water C. cup D. coffee 57.A. very B. too C. quite D. so 58.A. With her help B. As a result
C. On the one hand D. To tell the truth 59.A. drank B. accepted C. refused D. received 60.A. looked at B. listened to C. talked about D. passed by 61.A. usually B. never C. sometimes D. often 62.A. plane B. train C. ship D. bus 63.A. interested B. happy C. excited D. sad .A. break down B. turn down C. write down D. go down 65.A. smiled B. cried C. wondered D. worried
第三部分 阅读理解(共两大题,满分45分)
Ⅷ.补全对话(共5小题;每小题1分,满分5分)
根据对话内容,从方框内的选项中选出能填入空白处的最佳选项,其中有两个为多余选项。 A: It is such a lovely day.I love sunshine. B: 66 A: I hope it stays like this. B: 67 A: Is the weather usually like this here? B: A bit hotter than today. A: 68 B: It's pretty cold and it often snows in winter. 69 A: A lot like the weather here, not too hot or too cold. B: I heard it rains a lot. 70 A: Mmm,yes.It rains but not more than other places. A. I hope so,too. B. What's the weather like in winter? C. Is that true? D. I don't think so. E. Thank you for your kindness. F. Yes,it's really a nice and bright day. G. What about your hometown? Ⅸ.阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳选项。
A
Sometimes I really doubt whether there is love between my parents.Every day they are very busy trying to make money for my schooling.
One day, my mother was sewing a quilt(缝被子). I silently sat beside her. \"Mum,is there love between you and Dad?\" I asked in a very low voice.
With surprise in her eyes,she stopped her work for a while. Then she said,\"Susan,look at this thread (线). It can hardly be seen,but it's really there.It makes the quilt strong.If life is a quilt,love should be a thread.Love is inside.\"
I couldn't understand her until the next spring.At that time,my father suddenly got sick seriously. My mother had to stay with him in the hospital for a month.
After they were back,my mother helped my father walk slowly on the country road every day. They were so kind to each other and it seemed they were the happiest couple.
After two months my father still couldn't walk by himself.
\"Dad, how are you feeling now?\"I asked him one day.
\"Susan,don't worry about me,\" he said.\"I just like walking with your mum. I like this kind of life.\"Reading his eyes,I knew he loved my mother deeply.
Now I understand that love is just a thread in the quilt of our life. Love is inside,making life strong and warm.
71.Why are Susan's parents busy trying to make money? A. To send Susan to school. B. To go to see the doctor. C. To buy a strong quilt. D. To show their love.
72.Susan's father stayed in hospital for . A. one day B. one month C. two months D. three months
73.Susan came to understand her mother . A. while her mother was sewing a quilt B. before her father was in hospital
C. when she was sitting beside her mother D. after her father was seriously sick 74.What can we know from the passage? A. Susan's father is very lazy. B. Susan's mother is a nurse.
C. Susan's parents love each other. D. Susan doesn't like her father.
75.Which of the following could be the best title for the passage? A. How to Make a Quilt Strong B. Love Is Just a Thread
C. Walking on the Country Road D. A Seriously Sick Father
B
Be honest.That's all you have to do on Honesty Day.It would be great if we were all honest every day of the year.It's good that there is a day to encourage honesty. M.Hirsh Goldberg started Honesty Day. He chose the last day of April because the first day is April Fools' Day,which celebrates lies.On Honesty Day,anyone may ask you any question and you should give a true and honest answer.That means that you have knowledge of Honesty Day.
M.Hirsh Goldberg wrote a book on telling lies. He said in his book that almost all persons lie about 200 times a day.In our daily life, a typical (典型的) lie for a man is \"I did not drink that much\" and for a woman is \"Nothing is wrong.I'm fine.\" It is found that nurses are the most honest people,while sales people and politicians (政客) are the biggest liars. Every Honesty Day,Mr.Goldberg hands out prizes to honest people. 76.M.Hirsh Goldberg started Honesty Day to . A. celebrate lies B. encourage honesty C. ask questions D. hand out prizes 77.Which of the following is Honesty Day? A. April 1st. B. April 10th. C. April 20th. D. April 30th. 78.According to the passage, are the most honest people. A. nurses B. sales people
C. politicians D. all men
79.The underlined word \"liars\" probably means \" \". A. 获利者 B. 说谎者 C. 影响者 D. 领导者
C
Do you sleep well? If your answer is no,the following might help you.
Set a certain bedtime and rising time
A certain bedtime and rising time can help you build up your body clocks.Set a bedtime which is good and natural for you.Don't change your bedtime and rising time on weekends. Avoid exciting activities just before sleep
Exciting activities get your thoughts running.At the same time,if you make tomorrow's plan or read an exciting story before turning off the light,it doesn't give you enough time to relax before you try to sleep. Keep the bedroom for sleeping only
It's a bad habit for you to use your bedroom as a place to eat,watch TV,read,talk on the phone,or discuss important matters with your family members.Break that habit to get better sleep.
Don't go to bed too early
Your body usually lets you sleep only the number of hours it needs.You should decide how many hours you must sleep in order not to experience daytime sleepiness. Take a warm shower before your bedtime
A twenty-minute warm shower at a temperature of about 45℃—50℃ not only is great relaxation at day's end,but also raises your body temperature by several degrees.The coming drop in temperature of your body will naturally make you feel sleepy.
80.If you want to build up your body clocks, you should . A. set a certain bedtime and rising time B. go to bed neither too early nor too late C. keep the bedroom for sleeping only D. take a warm shower before sleeping
81.Why should you avoid exciting activities just before sleep? A. Because they will get your thoughts running. B. Because you have to make tomorrow's plan. C. Because you should read an exciting story. D. Because you will have to turn off the light.
82.Your bedroom should be kept for only. A. talking B. eating C. reading D. sleeping 83.According to the passage, will make you feel sleepy. A. taking a cold shower
B. the drop in your body temperature C. your daily experience
D. raising your body temperature
D
Research says that husbands do not do their fair share of work around the house.A study from an American university says that men seldom do the same share of housework.Researchers interviewed 182 working couples who became first-time parents.Both husbands and wives worked almost the same number of hours in full-time jobs.However,men did five hours a week less housework than women after their baby was born.
It is a different story for mothers.Becoming a parent added about 21 hours a week to a mother's work.Most of this was looking after her baby.New fathers did not do more work because they did not realize the mother was doing so much more.Another reason is that after a baby is born, fathers follow the \"traditional\" roles.That is,the mother looks after the baby and the father works outside.This happens even when the mother is working the same number of hours in her job.
84.It is found that do less housework. A. wives B. husbands C. parents D. babies
85.The underlined sentence \"It is a different story for mothers\" probably means \" \". A. mothers come from different families B. mothers like reading different stories C. mothers work more hours than fathers D. different mothers have different children 86.What is the \"traditional\" role of a father? A. Working outside. B. Looking after the baby. C. Doing housework. D. Doing part-time jobs. 87.Which part of a newspaper can this passage be taken from? A. Sports. B. Medicine. C. News. D. Society. 阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题后面的词数要求)。
E
A mouse was surprised to discover that the farmer and his wife had a mousetrap(老鼠夹)in the house.It ran to warn everyone,\"There is a mousetrap in the house!\"
A hen raised its head and said,\"Mr.Mouse,this mousetrap is only for you.I won't be worried about it.\"The mouse turned to a pig.\"I am sorry,Mr.Mouse,but the mousetrap has nothing to do with me,either!\"the pig said.Then the mouse turned to a cow.\"It sounds like you have a problem,not me,\"the cow said.The mouse returned to the house with its head down and it was very sad because no one would help.
That night the farmer's wife heard a loud sound and she rushed to see what was caught.In the darkness she could not see that it was a snake.The snake bit(咬)the farmer's wife.The wife caught a bad fever and the farmer thought the best way to treat a fever was having chicken soup.So the farmer killed the hen for the soup.The wife got worse and her friends came to visit her. The farmer had to kill the pig to feed them.But the wife didn't get better and died.Her friends came and the farmer had to kill the cow to feed all of them.
So remember when any one of us is in trouble,we may all be in trouble. 88.Why was the mouse very sad?(不超过5个词)
.What was caught by the mousetrap that night?(不超过5个词) 90.What can we learn from the story?(不超过15个词)
第四部分 写(共两大题,满分30分)
Ⅹ.单词拼写(共5小题;每小题1分,满分5分)
根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写,使句意明确,语言通顺。 91.It is p (礼貌的)to offer seats to the old on the bus. 92.When swimming,you should put s (安全)first.
93.The newly-opened museum is certainly w (值得)a visit. 94.Could you please l (借)me your dictionary? 95.Please accept our best w (祝愿)for your exams. Ⅺ.书面表达(共1小题;满分25分)
假定你是李华,你的英国笔友Peter来信询问汉语中一些流行的网络语言的意思,请根据下列提示回一封电子邮件。
●点赞(Dianzan):赞同、喜爱 ●任性(Renxing):随心所欲
●秒杀(Miaosha):快速达到目的 ●土豪(Tuhao):很富有 ●……
注意:1.词数80~100;
2.请不要逐句翻译,可适当发挥; 3.文中不能出现真实的校名和人名;
4.邮件的开头和结尾已为你写好,不计入总词数。
Dear Peter,
As the Internet is developing fast,more and more new words have been created in Chinese.Here are some examples.
All the best!
Yours, Li Hua
2015年安徽省初中毕业学业考试
1—5 BACAC 6—10 AABBC 11—15 BBACC 16—20 BABCB 21—25 CACAB
26. live 27. lunch 28. big 29. ten/10 30. weekdays
31.C 【解析】 本题考查特殊疑问词的用法。由答语可知,问句问的是职业,故所缺的特殊疑问词是What。
32.B 【解析】 本题考查another的用法。句意:我们不会以那种方式做事,但是它是否会起作用是另外一回事。故another符合题意。
33.D 【解析】 本题考查介词的用法。\"in+时间段\"表示\"在某段时间之后\常用于将来时,符合题意,故选D。
34.A 【解析】 本题考查交际用语。\"Good luck\"表示\"祝你好运\符合语境。
35.D 【解析】 本题考查感官动词的用法。句意:流动的水使这些石头摸起来很光滑。故所缺的词是feel。 36.A 【解析】 本题考查名词词义辨析。information信息;experience经验;practice练习;success成功。上句意为\"我怎样能获得一些关于2016年奥运会的信息呢\故所缺的词是information。
37.D 【解析】 本题考查动词时态。结合本题语境可知,\"我\"正在打扫房间,故要用现在进行时。
38.C 【解析】 本题考查动词词义辨析。句意:梦想是美好的,然而,要实现它们需要很多时间和努力。故此处所缺的词是achieve\"实现\"。
39.A 【解析】 本题考查动词短语辨析。turn up出现;give up放弃;stay up熬夜;grow up长大。结合本题语境可知,A项符合题意。
40.B 【解析】 本题考查连词的用法。句意:去看电影是好的,但是我真的只喜欢听音乐。根据设空前后的转折关系可知,所缺的词是but。
41.D 【解析】 本题考查形容词词义辨析。结合题干中的\"现在人们有更多空余时间了\"可推断,广场舞变得越来越\"受欢迎\故所缺的词是popular。
42.B 【解析】 本题考查连词的用法。设空前意为\"我觉得它是丰富多彩的\设空后意为\"我总是很忙\由此可知所缺的连词是though\"虽然\"。
43.D 【解析】 本题考查There be句型。表示\"前面路上有东西\"要用There be句型。
44.C 【解析】 本题考查情态动词的用法。结合答语中的\"我不确定\"可推断,我\"可能\"去乡下看我的奶奶,故所缺的词是may。
45.A 【解析】 本题考查交际用语。由答语中的\"我有许多家庭作业要做\"可推断,\"我恐怕去不了\故选项A符合题意。
【完形A篇短文大意】 Sitienei是来自肯尼亚的一位90岁的老妇人,现在她成了世界上年龄最大的小学生。她年轻的时候没有机会上学,她经常说:\"我想告诉孩子们,尤其是贫困地区的女孩们,你们所接受的教育将会是你们的财富。\"
46.B 【解析】 结合下文中的\"in her village\"可知,Sitienei来自肯尼亚的一个小\"村庄\故所缺的词是village。
47.D 【解析】 她一生大多数时间都是作为产婆在\"工作\故所缺的词是working。
48.A 【解析】 结合上下文可知,当她年轻的时候,她没有机会上学,故所缺的词是young。 49.A 【解析】 她想要她村里的所有孩子都能\"学习\故所缺的词是study。 50.C 【解析】 be proud of是固定搭配,意为\"以……为荣\故答案为C。
51.A 【解析】 他们都想和\"她\"(一起)学习,和\"她\"(一起)玩,故所缺的词是her。 52.B 【解析】 考虑到她的\"年纪\她做得已经够好了,故所缺的词是age。
53.C 【解析】 结合设空前后句的句意及时态可知,所缺的连词是since\"自……以后\"。
54.B 【解析】 naturally自然地;especially特别,尤其;luckily幸运地;certainly当然。此处表示\"我想告诉孩子们,尤其是贫困地区的女孩们\故especially符合文意。
55.D 【解析】 结合下文中的\"With education, you can be whatever you want to be...\"可推断,所缺的词是education。
【完形B篇短文大意】 飞机上的一位乘客向空姐要了一杯水,但空姐太忙了,把这件事忘记了,后来她匆忙给他拿来水的时候,遭到了乘客的拒绝。在随后的几个小时里,她多次面带微笑询问那位乘客是否需要帮助。最后那位乘客向她索要留言簿,她原以为乘客会在留言簿上写一些不好的话,但其实那位乘客对她表示了谅解和感谢。
56.B 【解析】 结合上文中的\"A passenger needed a cup of water\"以及下文中的\"she forgot to bring him the water\"可知答案为B。
57.D 【解析】 那位空姐太忙了,以至于她忘了给那位乘客拿水。根据so...that的固定搭配可知,所缺的词是so。
58.B 【解析】 As a result意为\"结果\符合文意。
59.C 【解析】 大约半小时后,她匆忙给他拿了一杯水,但是他\"拒绝\"了,故所缺的词是refused。
60.D 【解析】 在接下来的几个小时里,她每次\"经过\"那位乘客的时候,都会微笑着问他是否需要帮助,故passed by符合文意。
61.B 【解析】 结合上下文之间的转折语气可知,那位乘客\"从来没有\"注意她,故所缺的词是never。 62.A 【解析】 结合第一段的首句\"The plane took off\"可知答案为A。
63.D 【解析】 结合上下文可推断,当那位乘客要她把乘客留言簿递给他的时候,她觉得很\"难过\故所缺的词是sad。
.C 【解析】 break down出故障;turn down拒绝;write down写下;go down落下,下降。结合上下文的描述可推断,她原以为他会\"写下\"一些不好的话,故答案为C。
65.A 【解析】 结合下文的描述可推断,当她打开留言簿的时候,她\"笑\"了,故所缺的词是smiled。 66—70 FABGC
【阅读A篇短文大意】 有时我怀疑父母之间是否有爱。但妈妈却以被子和线诠释了他们之间的爱。在妈妈看来,生活就像是一条被子,爱就是被子里面的线。
71.A 【解析】 由第一段中的\"Every day they are very busy trying to make money for my schooling\"可知答案为A。
72.B 【解析】 由第五段中的\"My mother had to stay with him in the hospital for a month\"可知答案为B。 73.D 【解析】 通读全文可知,Susan在父亲重病之后才理解了她妈妈的话,故答案为D。 74.C 【解析】 通读全文可知,Susan的父母彼此爱着对方。故答案为C。 75.B 【解析】 通读全文可知,适合本文的最佳标题是B项。
【阅读B篇短文大意】 本文是介绍Honesty Day的文章。M. Hirsh Goldberg创建了这个节日,目的是鼓励大家诚实。
76.B 【解析】 由第一段中的\"It's good that there is a day to encourage honesty. M.Hirsh Goldberg started Honesty Day\"可知答案为B。
77.D 【解析】 由第一段中的\"He chose the last day of April because the first day is April Fools' Day\"可知答案为D。
78.A 【解析】 由第二段中的\"It is found that nurses are the most honest people\"可知答案为A。
79.B 【解析】 结合上文的描述以及表示对比的连词while可推断,liars意为\"说谎者\故答案为B。 【阅读C篇短文大意】 本文主要介绍了有助于睡眠的一些建议。 80—83 AADB
【阅读D篇短文大意】 本文是关于丈夫和妻子有了孩子以后在家务劳动分配方面的情况调查。调查显示,丈夫在家做家务没有妻子多。
84.B 【解析】 由第一段中的\"Both husbands and wives worked almost the same number of hours in full-time jobs. However, men did five hours a week less housework than women after their baby was born\"可知答案为B。
85.C 【解析】 通读第二段可知答案为C。
86.A 【解析】 由第二段中的\"after a baby is born, fathers follow the‘traditional' roles. That is, the mother looks after the baby and the father works outside\"可知答案为A。
87.D 【解析】 通读全文可知,本文可能出自报纸中的\"社会\"部分,故答案为D。
【阅读E篇短文大意】 文章通过讲述一则故事告诉我们,当别人遇到麻烦时,我们应该伸出援助之手,帮助别人就是帮助自己。 88.Because no one would help. .A snake (was caught).
90.When any one of us is in trouble,we may all be in trouble./We should help others when they are in trouble. 91.polite 92.safety 93.worth 94.lend 95.wishes One possible version: Dear Peter,
As the Internet is developing fast,more and more new words have been created in Chinese.Here are some examples.
One of the most popular words is Dianzan,which is often used when you quite agree with someone.Another example is Renxing.When you say somebody is Renxing,you mean that they will do whatever they like.The word Miaosha first came from online shopping,which means you can complete your shopping orders before others.But now it's widely used when you achieve your purpose in a very short time. If you describe somebody as a Tuhao,you mean that he is very rich.
You can find lots of such new Chinese words.Keep learning,and you'll know more about our language and culture.
All the best! Yours, Li Hua
听力录音材料
Ⅰ.关键词语选择
你将听到五个句子。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个你所听到的单词或短语。每个句子读两遍。
1.Can I have a look at your photos,please? 2.I'd like to go with you,but I'm too busy.
3.Don't forget to say thanks when other people help you.
4.Mr.Green's office is on the 16th floor.You can take the lift there. 5.Be friendly and you'll get on well with others. Ⅱ.短对话理解
你将听到十段对话,每段对话后有一个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。
6.M:Lily,could you please pass me the ruler? W:Sure,here you are.
7.M:Tina,which do you like better,a banana or an apple? W:I prefer a banana.
8.W:Good morning,sir! What can I do for you? M:I'd like to buy a skirt for my daughter. 9.M:Do you like sports,Miss White?
W:Yes, I usually do some running to relax myself.
10.W:Hi,David.What animals did you see in the zoo yesterday? M:Quite a few,but the panda is my favourite.
11.M:Would you like something to drink,madam? W:Yes,please.I'm thirsty.
12.W:Bob,do your parents like pop music?
M:Neither my dad nor my mum likes it.They're interested in classical music. 13.M:Excuse me. Does this bus go to the beach?
W:No.You are going the wrong way.You should take Bus No.11. 14.M:My parents and I will go to England for a trip tomorrow. W:Really?Have a good time.
15.W:Hi,John.What's the matter with you? M:Hi,Lucy.It's Helen.Her leg is hurt. Ⅲ.长对话理解
你将听到两段对话,每段对话后有几个小题。请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。每段对话读两遍。
听下面一段对话,回答第16至17小题。 M:Hello!
W:Hello!May I speak to Mr.Smith? M:Speaking.
W:This is Mrs.King,Tony's mother.I want to ask for three days' leave for him. M:Oh,what's wrong with him?
W:He has a bad cold.The doctor advised him to have a good rest at home. M:I'm sorry to hear that.I hope he will get well soon.
听下面一段对话,回答第18至20小题。 M:Mum,shall we go out for a walk?
W:Good idea.But can you wait a few minutes? I have to finish washing first. M:Does it take long?
W:No,just about ten minutes.
M:OK.I'll wait for you near the garden. Ⅳ.短文理解
你将听到一篇短文,短文后有五个小题。请根据短文内容,在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。
Jim's parents work very hard and his family has become very rich.As the only child in his family,he often gets some pocket money from his parents,but he tries his best to save money because he thinks it's not easy for his parents to make money.
Jim likes reading.He often buys some used books on the Internet because they're cheaper.And when he has free time,he often goes to libraries to do some reading.
Jim usually goes to school by bike.When it rains,he walks.And this also helps to keep him healthy.
Jim always brings a bottle of water to school.When other students drink juice,he enjoys his water.He thinks water is the cheapest but best drink.
Some students think Jim is poor.But I think he is a good boy.What do you think of him? Ⅴ.信息转换
你将听到一篇短文。请根据短文内容,写出下面表格中所缺的单词,每空仅填一词。短文读两遍。 At the present time many British people like to live in houses instead of high buildings and most houses have gardens.
In Britain,office workers begin to work at about nine in the morning and finish at about five in the afternoon.They don't go home for lunch.People in Britain usually eat a big meal in the evening.
British children start school at about five years old,and leave when they are sixteen or eighteen.Classes begin at about ten in the morning,and finish at about four in the afternoon.After school,they have different activities.
Shops in Britain open at about nine and close at about six on weekdays.But many supermarkets stay open twenty-four hours.
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 99spj.com 版权所有 湘ICP备2022005869号-5
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务