您好,欢迎来到99网。
搜索
您的当前位置:首页高三英语第一轮能力提升题组训练: 选修7 Unit 19(A) Word版含答案

高三英语第一轮能力提升题组训练: 选修7 Unit 19(A) Word版含答案

来源:99网


选修 7 Unit 19 Language 能力提升题组训练(A)

Ⅰ.阅读理解(2018河南八市重点高中高三质检)

The term “to extend an olive branch” means to make an offer of peace or reconciliation(和好).This term has Biblical origins,coming from the section of the Old Testament that deals with the flood; the sign that the flood is over is an olive branch brought back to the ark(方舟) by a dove.Olive branches were also symbols of peace in Ancient Greece and Rome,and they continue to be used in various works of art that are meant to suggest peace.

Some people have suggested that the olive was a very deliberate and well-considered choice as a metaphor(比喻)for peace,because olive trees famously take years to mature.War is typically very hard on the trees because people cannot take the time to nurture(培养) them and plant new ones.Therefore,the offer of an olive branch would suggest that someone is tired of war,whether it be an actual war or a falling out between friends.

In Ancient Greek and Roman times,people would offer actual olive branches.In Rome,for example,defeated armies traditionally carried olive branches to indicate that they were giving in,and the Greeks used them into weddings and other ceremonies.In the modern era,the branch is usually metaphorical,rather than actual,not least because the plants can be a bit difficult to obtain.

Many people agree that peace negotiations (谈判)at all levels of society are a good idea.Between nations,obviously,it is important to extend an olive branch to ensure mutual safety and to help the world run more smoothly.This act can also be important on a personal level,as resolving conflict and learning to get along with others is viewed as an important life skill in many cultures.

At some point in their lives,many people will be advised to extend an olive branch to settle a dispute or resolve an issue.Some people believe that it takes an immense amount of courage to take this action,as it often comes with an admission of wrongdoing and regret.

1.According to the Bible, .

A.an olive branch suggests flood is coming B.the ark is made of olive tree wood C.an olive branch means flood is over D.a dove loves to settle on the olive branch

2.The olive is considered a good choice as a metaphor for peace for the following reasons EXCEPT .

A.olive trees famously take years to mature B.olive branches make people tired of war C.war is typically very hard on the trees

D.people cannot take the time to nurture them while at war 3.Why are actual olive branches seldom used in modern times? A.Olive trees are being protected now.

B.Olive trees are planted only in certain countries. C.Olive trees can be far to seek.

D.There is no need to use real olive branches.

4.It can be learned from the text that to extend an olive branch . A.is not important on a personal level B.is only important between nations C.takes a lot of courage

D.is an important life skill in many cultures

语篇解读:本文是一篇说明文,解释了to extend an olive branch“伸出橄榄枝”这一说法的渊源意义以及现代社会中这一短语的新义。 答案及剖析:

1.C 细节理解题。根据第一段第二句This term has Biblical origins,coming from the section of the Old Testament that deals with the flood; the sign that the flood is over is an olive branch brought back to the ark(方舟) by a dove.可知,在《圣经》里橄榄枝被看做是洪水过去了,故选C。

2.B 细节理解题。根据第二段前两句...olive trees famously take years to mature.War is typically very hard on the trees because people cannot take the time to nurture

them and plant new ones.可知,A、C、D三项都是人们把橄榄枝当成和平象征的原因,但并没有说:橄榄枝让人们厌倦战争。故选B。

3.C 推理判断题。根据第三段最后一句In the modern era,the branch is usually metaphorical,rather than actual,not least because the plants can be a bit difficult to obtain.可知,现代人们通常使用橄榄枝表示隐喻,并且这种树还很难找到。故C项正确。 4.C 推理判断题。根据最后一段Some people believe that it takes an immense amount of courage to take this action,as it often comes with an admission of wrongdoing and regret.可知“伸出橄榄枝”经常被用来表示解决争端,但这样做需要勇气,因为人们要承认自己做错了事并感到遗憾。故C项正确。 Ⅱ.七选五

The Dos and Don’ts of Learning a New Language

People decide to learn another language for many different reasons.Some learn another language because they would like to live in another country.1. Some people have to study a language at school and others might decide to learn a language just for fun!

I’ve been learning French for just over two years.I decided to learn it because I wanted to learn something new and I loved French culture.Learning French has been a fun and exciting journey but it’s also been challenging.I’ve learnt a lot about the challenges while learning a new language and have put together some “dos” and “don’ts” to help other language learners.

·2.

Learning a new language can be a hard process that requires a lot of motivation. Try different activities to make your language learning more enjoyable.Why not try watching your favourite TV series in that language or listening to music in that language?

·Do write down your mistakes

3. I like to write the mistakes that I make in a small pocket book. ·Don’t set unrealistic expectations

If you have recently started learning another language,it maybe unrealistic to expect to be fluent within a couple of months.Be aware that it could take a while.4. It’s very difficult to have a native accent.The most important thing is that you’re clear and people can understand you.

·Don’t be scared

5. I worried about my accent,pronunciation,grammar and didn’t make the most of speaking opportunities.Looking back,it seems silly and now I’m more than happy to speak French.Don’t be afraid or overthink it,just be confident and speak. A.Be confident B.Do enjoy it

C.The same thing goes for accents.

D.Others decide to learn a language because of their job. E.I wasn’t confident when I first started speaking French.

F.Take your time and celebrate the progress that you’ve made so far. G.A person correcting you is a good thing and it will help you improve. 答案:1—5 DBGCE

Ⅲ.完形填空(2018河北武邑中学高三调研)

It’s easy to see how to help some people,but what about those whose needs are not so obvious? This story may have happened a while back,but it was a 1 which has stayed with me and helped me ever since.

It was Thanksgiving,and I was 2 with my parents at a shelter for the needy.We were standing behind the counter 3 hot food to whoever came in.Most of our 4 looked like they had been having hard times; their clothes were worn out and dirty. 5 ,they looked needy! Then,a man came in,who looked 6 but needy.He was well-dressed,in a(n) 7 suit.I wondered what he was doing there,and my jaw dropped in 8 when he joined the line for 9 .The closer he came to my 10 station,the more I muttered to myself.What was this man doing? I wanted to know. Surely he wasn’t going to take food 11 for those who were really in need!

Then my mother quietly took me to one side.She said,“You have 12 that the needs of the people who come here must be purely 13 : for food,shelter,

clothing,etc.And this gentleman doesn’t seem to have any of those problems. 14 what if his needs are emotional? What if he needs 15 ,friends,or just to be among other human beings?” Her words hit me like a ton of bricks! I felt I should 16 to the man—but I didn’t.

About a week later the shelter received a large 17 from an anonymous(匿名的) source.I couldn’t help but 18 if it came from that man.

Now, 19 I meet someone I remember my mother’s lesson and try to send kindness and blessings to them,regardless of how they 20 .Needs aren’t always visible.But kindness always makes a difference. 1.A.passion B.feeling

C.challenge D.lesson

2.A.impressing B.volunteering C.blessing D.contacting 3.A.serving

B.cooking

C.working D.carrying

D.consumers

4.A.visitors B.friends C.diners

5.A.In detail B.In short C.In surprise D.In general 6.A.something B.nothing C.everything

D.anything

7.A.cheap B.shabby C.expensive D.ordinary 8.A.amazement B.delight C.amusement D.satisfaction 9.A.food B.clothing C.money D.room 10.A.information B.rescue C.employment 11.A.cared B.bought 12.A.proven 13.A.mental

B.assumed

D.service

C.meant D.delivered C.planned D.decided

B.moral C.natural D.physical

C.And D.So

D.space

14.A.Therefore B.But 15.A.comfort

B.luck C.wealth

16.A.announce B.communicate C.apologize D.explain 17.A.respect

B.praise

C.invitation

D.donation

18.A.determine B.wonder 19.A.whenever B.however 20.A.try

C.conclude D.support C.whatever D.whichever

B.behave C.look D.struggle

语篇解读:本文讲述了作者在帮助别人的时候得到一个教训:一个人需不需要帮助,不是从表面就能看出来的。 答案及剖析:

1.D 根据下文中的...I remember my mother’s lesson...可知,这是一个记在脑中并且帮助“我”的教训(lesson)。故选D。

2.B 那天是感恩节,“我”和父母一起自愿(volunteering)在避难所帮助那些贫困的人。 3.A 句意:我们站在柜台后面给每个进来的人提供(serving)热的食物。

4.C 根据上文的We were standing behind the counter 3 hot food to whoever came in.可知,我们大部分的食客(diners)看起来日子过得很艰难。故选C。 5.B 简而言之(in short),他们看起来很贫穷。

6.D anything but“决不,根本不”;根据下句He was well-dressed,可知进来一个看起来根本不贫穷的人。故选D。

7.C 句意:他衣着讲究,穿着昂贵的(expensive)西服。故选C。

8.A 由上文可知,来这吃饭的都是一些穷人,但这位看起来很富的人到这儿吃饭,令作者有点惊讶(amazement)。故选A。

9.A 根据上文的... 3 hot food to whoever came in可知,他是加入等待食物(food)的队伍中。故选A。

10.D 句意:他离我的服务(service)柜台越近,我越犯嘀咕。故选D。

11.C 句意:很明显,他并不想拿走这些为真正需要的人准备的食物。be meant for为……准备的;故选C。

12.B “我”妈妈把“我”悄悄地带到一边,告诉我“你是认为(assumed)来这里的人的需要一定是纯粹的身体上的(饥饿)”。故选B。

13.D physical身体的。这里选择physical和下句的emotional对应。

14.B 句意:这位绅士似乎没有这些问题,但是(But)如果他的需要是情感上的呢。故选B。 15.A 上句提到这位绅士的需要可能是情感上的,所以这里指如果他需要的是安慰(comfort),朋友,或者只是想和人们在一起呢。根据语境可知选A。

16.C 妈妈的话让“我”明白“我”可能误解了这位男士,故“我”觉得“我”应该向这位男士道歉(apologize)。故选C。

17.D 由常识可知,避难所是自愿无偿地为贫穷的人提供服务的地方,故需要物质的支持。所以此处是指服务站收到一大笔的匿名捐赠(donation)。故选 D。

18.B 句意:我忍不住想知道(wonder)是否是那位男士捐赠的。故选B。

19.A whenever无论何时;句意为:现在,无论何时见到人我都会记得妈妈的教训。故选A。 20.C 不要管对方看起来(look)如何。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 99spj.com 版权所有 湘ICP备2022005869号-5

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务