学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
一、阅读理解
1.In a year when time barely has any meaning, it should come as no surprise that the holidays are right around the corner. That happens fast! Anyway, it’s never too early to shop for presents, whether they’re for your parents, friends, significant other or even yourself.
Everyone deserves a little something for making it through 2020, so we’ve put together this list of presents to put a smile on anyone’s face. We combed the Internet and went into our testing archives to find the best gifts for him and gifts for her. For more ideas, check out our roundups(综述) of 5-star Amazon gifts and top-rated Nordstrom gifts.
Best gifts for him
Apple Watch Series 6 (starting at $479; amazon.com) Apple’s new smartwatch made a splash in September, when new colors, loops and blood oxygen monitoring capabilities were unveiled(发布). We tested it out and are happy to report it’s our pick for the best smartwatch of 2020. We’re sure it’s going to be a hot gift this year, so get yours early.
Baboon Go-Bag Small ($111.75, originally $149; baboontothemoon.com) If the guy in your life has been locked up inside the house, it might be time for a weekend getaway (while being safe and socially distant, of course). If that’s the case, he’ll love this small duffel bag from Baboon to the Moon, which is waterproof and made with super-durable OM Stardust Ballistic shell material. Need more than a weekend? It also comes in a larger size for a more extended escape.
Best gifts for her
CRZ Yoga(瑜伽) Women’s High-Waist Yoga Pants(裤子) (starting at $24; amazon.com) If she needs a refresh to her work-from-home outfit, or just a pair of comfortable leggings to lounge around in, this pair from CRZ Yoga is the gift for her. They’re similar to Lululemon’s cult-favorite Align leggings, but for just $24 you can give her the buttery soft feel without draining your wallet.
Apple iPad 8th Generation (starting at $299, originally $329; amazon.com) Apple also released its newest iteration of the always-great iPad, bringing faster processing times and a good user interface with iPadOS. We tested it and thought the balance of price and performance was so excellent that we named it the best tablet(平板电脑) of 2020.
1.What might be a better alternative if you want to bring smooth feelings to your wife without spending too much money? A.Apple Watch Series 6. C.CRZ Yoga pants.
B.Baboon Go-Bag Small. D.Apple iPad 8th Generation. B.In a brochure for Apple products. D.In a quality report.
2.Where would you most probably see this article? A.On an advertisement website. C.In a financial magazine.
2.At the Santos family’s apartment in Sao Paulo, Brazil, the doorbell is constantly ringing. All the friends and neighbors are there to hear what happened to two-year-old Carmelita. Her mother has tears in her eyes, but they are tears of relief, of thankfulness. Her Carmelita is smiling shyly, safe in her father’s lap.
The story could easily have ended very differently, not so happily. It all started this morning just before noon. Mrs. Santos was returning from the supermarket with her daughter and a friend, their neighbor. They stopped on the stairway of their building at their fifth-floor apartment. The neighbor opened her door first, and little Carmelita ran past her. She knew the apartment well, since she had visited it many times. The friend put down her keys and shopping bags, and turned back a moment to Mrs. Santos.
At that moment, there was a sudden gust of wind and the door to the apartment slammed shut. Carmelita was inside, alone.
Then the friend remembered that she had left her kitchen window open. She and Mrs. Santos rushed to the Santos apartment and telephoned the police. But there was no time to get help in opening the neighboring apartment. They could see that Carmelita was already leaning out of the kitchen window. She had climbed onto a chair, and soon she was climbing out onto the window sill(窗台).
Mrs. Santos called to Carmelita to go back inside. But the little girl did not understand the danger and did not want to go back. She only waved to her mother.
Then she lost her balance and her feet slipped off the window sill. She managed to hold on for a while with her hands, but she began to be afraid. Her mother screamed for help, and now Carmelita was crying desperately.
And then she could hold on no longer. Several people had run out into the street on hearing all the screaming. They saw the child hanging onto the window sill and got ready to catch her. Down she fell, five long stories and landed safe and sound in the arms of three strong men. They were Luis, Augusto, and Alfonso Nunes, father and sons. When they heard the screams, they ran from their auto repair shop across the street.
“I never thought we’d do it,” said Alfonso afterwards. “But I kept thinking, if we don’t catch her, she’ll die and I’ll feel sad and guilty all my life.”
All the neighbors want to shake hands with the three heroes. Carmelita’s parents cannot believe how close they came to losing their daughter. And how lucky they are to have her still. 1.Who saved Carmelita eventually? A.The neighbors in the building. C.Mrs. Santos’ friend.
2.What can we learn from the story?
A.Carmelita waved to her mother because her mother smiled at her. B.Carmelita was left alone in the apartment due to her father’s mistake. C.Carmelita couldn’t hold on the window sill for she was frightened and weak. D.Carmelita was rescued before she was falling from the window sill. 3.From what Alfonso said, we can tell that he was __________. A.strong-willed.
B.humorous.
C.intelligent.
D.responsible.
B.Men of an auto repair shop. D.The nearby policemen.
4.What’s the title of the passage? A.An Unexpected Danger C.A Naughty Girl
B.An Amazing Rescue D.A Careless Mother
3.An audience of patients with Alzheimer’s(老年痴呆症) disease listens with concentrated attention as a young woman sings the French song “Beau Soir”. Despite his failing mind, one of the men in the crowd, Les Dean, translates the words into English for a friend.
Dean, 76, once taught music at Chicago’s Senn High School, invented and sold his own music education system and sang with the Chicago Symphony Chorus. Now, like many patients with
Alzheimer’s, he is, to some extent, lost in the past, a stranger to the present. But when the music plays, he smiles and is transported to a place of beauty, where everything still makes sense.
In recent years, music therapy(疗法) has grown in popularity for its seeming ability to help calm people with dementia(痴呆) and reconnect them with their memories. Now a Northwestern University researcher is testing whether music played for residents of a suburban nursing home can be therapeutic, whether it can improve cognition(认知), conversation and relationships.
A person with dementia can recede(倒退) so far that he or she is no longer responsive, suggesting personality and consciousness(意识)have been lost. But in his book Musicophilia: Tales of Music and the Brain, the well-known neurologist Dr. Oliver Sacks wrote that he’d seen such patients shake or weep while listening to music. “Once one has seen such responses,” he wrote, “one knows that there is still a self to be called upon, even if music, and only music, can do the calling.”
For some people with dementia, music therapy has been shown to enhance attention and cognition to improve behavior while reducing the use of drugs and to reduce anxiety and depression. Singing songs can help refresh specific memories that otherwise might have been forgotten completely, experts say. Also, some patients are so nonresponsive, they may need music wake them up and get them moving.
Attracted by the potential benefits, Dr. Borna Bonakdarpour, a neurologist with Northwestern University’s Feinberg School of Medicine, put together a music therapy study at Silverado Orchard Park Memory Care Community.
Each week for 12 weeks, the nonprofit Institute for Therapy Through the Arts held concerts for 10 Silverado residents. The musicians are specially trained to apply their skills to therapy, often by interacting with patients during performances and getting them to beat on drums, sing and dance.
A similar group of residents in another nursing home went without the therapy to compare results. Since finishing the initial study period, researchers are analyzing the results and hope to try the same treatment for the opposite group in the future.
“Music therapy is gaining more confidence now as an intervention(介入), so this is a very exciting time,” Bonakdarpour said. “We thought when people get Alzheimer’s, they’re done because there’s no medicine to cure it. But there's so much we can do to have an impact and improve their quality of life.” 1.Why is Les Dean mentioned at the beginning?
A.To present his amazing life before he got the Alzheimer’s disease.
B.To inspire the people who also suffered from the disease. C.To tell the readers that he was a music lover. D.To show the surprising function of music.
2.Which of the following statement is true according to the passage?
A.Dr. Oliver Sacks believed music could call upon a self in Alzheimer’s patients. B.When patients are nonresponsive, music could hardly have any effect on them. C.Northwestern University has tested music can improve the patients’ conversation. D.It is obvious that singing can make the patients’ memories back to normal. 3.From Bonakdarpour’s research, we can learn that __________. A.the music therapy study has been successfully completed. B.the patients show no interest in music therapy.
C.music therapy can help to improve the patients’ life quality.
D.music therapy have a negative effect on the patients as an intervention. 4.What does the author mainly want to tell us in the passage? A.The terrible disease can be cured by music therapy.
B.Music is beneficial to the people lost in Alzheimer’s darkness. C.People gradually realize the benefits of music. D.Everyone should fall in love with music.
4.This may be the 21st century but when it comes to information communication technology (ICT), the gender divide between boys and girls, shows no sign of closing.
This is bad news for the ICT industry where men outnumber women by over five to one. The industry needs at least an extra million recruits(新成员) over the next five years. Obviously, women as well as men are going to have to fill these recruitment gaps. The ICT companies are worried about the shortage of men and women to fill their vacancies(空缺) in the future.
It is believed that women are very well suited to working in ICT. They enjoy working in teams and like looking for creative connections. Many women have the kind of personal skills which are considered essential in developing “new technology”. Professionals who work in Information Technology are constantly creating the world around us, and this can’t be done if you don’t know how people work and how they play. To come up with ideas that will actually make a difference to modern life, you have to understand how people live and work.
In spite of the fact that ICT jobs are well paid and women tend to do well in them, research shows that girls’ opinions of the industry are uniformly negative. Only 5% would consider entering the ICT industry compared to 14% for law and 26% for medicine. Up to the age of 11 girls see ICT as entertaining and interesting but after that age negativity sets in. By the age of 13 this negative view of ICT is confirmed.
After school activities encourage some girls to use Information Technology, and getting ICT staff and other teachers together helps to develop imaginative use of ICT. Imaginative use of ICT especially in music, art, drama, geography and media studies, all helps to open girls’ eyes to the fact that careers in computing can cut across so many different areas.
There is a significant difference in the learning styles between boys and girls. The ICT class in schools is often an exercise where every student completes the same class assignment largely by rote(死记硬背). Although girls follow successfully, they will achieve enjoyment and excellence if allowed to diversify and be creative. For girls, just pressing buttons is not enough.
Another initiative is setting up computer clubs aimed at younger girls aged 8 to 14. This is known to inspire girls to develop their ICT skills and to show them that ICT can be both creative and interesting.
We can’t afford to have girls missing out.
1.Why are girls fit for the job in information communication technology? A.Because they prefer independent and fresh working style.
B.Because they want to succeed and enjoy working with creative teammates. C.Because they like cooperating with teammates and exploring new things. D.Because they are interested in music, art, geography and media studies. 2.What is the attitude of girls to ICT by the time they become teenagers? A.positive. A.method
B.uninterested. B.skill
C.serious. C.behavior
D.disappointed. D.situation.
3.What does the underlined word “initiative” in Paragraph 7 probably mean? 4.What can we infer from the passage?
A.We find more men in ICT industry mainly because of their interest. B.Now people can’t find difference between boys and girls in ICT industry. C.Girls aren’t willing to choose ICT as a career for they can’t get high salary. D.It is time for us to take measures to make more girls come into ICT fields.
5.阅读下面短文和问题,在答题卡相应题号后的横线上写下相关信息,完成对该问题的回答。
Mobile Translators
Not that long ago, portable(便携的) translation devices were only commonplace in works of science fiction. Travelers who headed to foreign countries took dictionaries or phrasebooks with them. But now people can access instant translation services almost anywhere they go.
Online translations are free, and when you use translation apps like Google Translate or iTranslate, sometimes you don’t even have to look things up! Just point your phone’s camera at some text, and a translation instantly appears. If you want to translate something being said aloud, just turn on your phone’s microphone. Some apps even have a conversation mode where you take turns speaking with someone in a different language.
Translation apps make foreign travel much easier than before. They are valuable when it comes to communicating with taxi drivers or hotel staff who don’t speak your language. But these apps are far from perfect. Sometimes a translation makes no sense, and you can only guess what it mainly means. Other times, you might not know that the translation has failed until you try it on a native speaker.
Although these apps are not perfect, you’ll still feel surprised when considering what’s happening underneath the app’s surface. You might not appreciate how advanced modern translation systems are! Translators use machine learning to compare millions of examples of human translated texts. That
information helps the program reproduce more natural sounding translations based on real-world examples. People can flag incorrect or unhelpful translations and suggest better ones. This input is then used to make future translations better.
With programs like Google Translate, it can be hard to get good translations for single words because most words have multiple meanings. It’s better to try short sentences that provide context instead. But make the sentence straightforward. Anything too complicated or idiomatic will likely produce unusual results.
As people continue to use translation services, translations will improve. One day you might not have to worry about a poor translation causing an embarrassing misunderstanding. But used wisely, they are still excellent aids for exploring and understanding the world around you. 1.How do the translation apps make foreign travel easier than before? 2.Please explain the underlined sentence in your own words.
3.Please decide which part is false in the following statement, then underline it and explain why. Mobile translators use machine to process words, so the author worries about the efficient application of the translators in the future.
4.Please briefly write out what benefits mobile translators bring to you. (about 40 words)
二、七选五
6.根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Fear of Missing Out
It’s a common experience: You’re scrolling through a social media page, and you see pictures of friends traveling or going to parties. Suddenly you start to wonder why you’re not doing those things. Are you missing out on something fun and exciting because you’re locked into everyday life? This experience has come to be known as the fear of missing out, sometimes abbreviated(缩写) FOMO. ①________ But with the rise of social media, FOMO is becoming much more common.
Wanting to be in on the fun when exciting things are happening is completely normal. But for some people, it can lead to an addiction to checking their phones to find out what other people are doing. Even while doing things that are fun or necessary, people can feel like there’s something better going on elsewhere. This urge to connect can lead them to disconnect from the people they are actually with. ②________It can even be dangerous; some people try to check messages while driving.
Remember that what people choose to post on social media does not necessarily reflect their life overall. People tend to pick and choose the things they share, so we only ever know a small part of anyone else’s life.
③________ You cannot be everywhere and do everything that might be interesting or productive, and that’s OK.
It might even be necessary to turn off your phone or log out of social media for a while. ④________ You can even set particular times in your day to check email and social media. By stepping away for a time, you can help keep other people’s lives in perspective.
Finally, focus on the things in front of you. Enjoy them, do them well and let everything else go. ⑤________
Don’t let the fear of missing out cause you to miss out on the good things you have in life. Relax, enjoy what you do and let other people enjoy their lives without envying them. A.To some extent, people have always worried about missing out on things. B.Without the social media you will get unconnected with the whole world. C.It also prevents them from being satisfied with the good things in their lives. D.When you fully engage with life, you’ll worry less about what you’re not doing. E.Get rid of the constant reminders of everything that’s happening in the world. F.It’s difficult to connect with the reasons why you choose not to participate. G. It’s also important to be humble and acknowledge your limitations.
三、完形填空
7.阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Kindness from a Stranger
When I was a teenager, I travelled with my friends in Europe. One night when we arrived in Berlin, my friends were tired and stayed in the hotel while I chose to 1 this city. However, I got lost in Berlin. That night I visited many attractions around the city. When the tiredness began to set in, I checked the time on my watch. I was 2 to see that it was two o’clock in the morning! On my way to the subway station, I walked past a bakery. 3 I realized that it was my dad’s birthday. This would be the first birthday I couldn’t 4 with him because he passed away a few months earlier. At that time, the train was about to leave. I dashed onto the train. At first, I was thankful to have 5 it onto the train, 6 it quickly turned to panic when I noticed that the train was headed in the wrong direction! I looked around the nearly 7 train. Only a young woman was sitting quietly by the window and I came up to her “Hi. Do you speak English? I’m lost. Can you help me?” I asked. She told me how to return to where I had first gotten on the train. I was too nervous to follow her 8 . Without thinking, I blurted out. “Can you come with me? ” Her face froze at my sudden request. After a second of 9 , she agreed to help me. On the journey back to my train station, we shared our life stories, our heartaches and our hopes for the future. At my stop, I 10 her for accompanying me back. I gave her a hug for a stranger’s kindness. 1.A.inspect 2.A.surprised 3.A.Eventually 4.A.congratulate 5.A.made 6.A.so 7.A.new 8.A.introductions
B.search B.worried B.Fortunately B.celebrate B.had B.for B.empty B.explanations
C.explore C.confused C.Happily C.maintain C.left C.and C.dangerous C.expressions
D.observe D.puzzled D.Suddenly D.select D.got D.but D.dark D.instructions
9.A.doubt 10.A.thanked
B.anger B.inspired
C.hesitation C.educated
D.excitement D.attracted
四、语法填空
8.阅读下列短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个适当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。请将答案写在答题卡的相应位置。
A
What happens when you ask someone to draw a map of the world? The results can be very ①________(amuse). In fact, ②________ the world looks like is not very clear in many people’s mind. You might expect some errors in the positions of countries. After all, this is a task ③________ requires a certain skill with a pencil and a good memory. But many people do not even know the relative size of continents! They tend to enlarge them or make them ④________ (small), according to their point of view. For this reason, usually the home continent is drawn too large.
B
The University of Bologna in northern Italy is different from most North American universities. One major difference is its age. ⑤________ (found) in the tenth century, it is the oldest university in Europe. Its ancient halls give students an appreciation of history. North American universities, on the other hand, are all ⑥________ (relative) new, and students are generally surrounded by more modern buildings. Another difference is the campus. Unlike the North American university campus, there are no open spaces for students ⑦________ (meet) in near this old Italian institution. Instead, students meet on the streets or in cafes.
C
People can find various tests in different fields. Psychometric(心理测量的) tests, as they ⑧________ (call), have become increasingly popular. Eager job-seekers may think the answers to these questions are obvious. For any statement, give a response that creates an image of a hard-working, cooperative worker. Of course, applicants care about their work, love cooperating with other people and pay careful attention to detail. But the people who set the tests know that candidates ⑨________ (respond) this way. So questions are rephrased ⑩________ many different ways to check that applicants are consistent and make it difficult for them to remember what they have already said.
五、书面表达
9.假设你是红星中学高三学生李华,你的英国笔友Jim在给你的邮件中提到他准备参加学校组织的“青少年健康生活论坛”,正在收集相关资料。他很想了解你对健康生活的看法,请你给Jim回信,内容包括:
1. 健康生活的益处; 2. 如何保持健康生活。 注意:
1. 词数不少于90;
2. 开头和结尾已给出,不计入总词数。 提示词:论坛 forum Dear Jim,
______________________________________________________________ ______________________________________________________________ ______________________________________________________________
Yours, Li Hua
参
1.答案:1.C; 2.A
解析:1.细节理解题。根据文章小标题 Best gifts for her 下第一段 CRZ Yoga (瑜伽) Women's High-Waist Yoga Pants (裤子) (starting at $24; amazon.com) 和第二段最后一句 They're similar to Lululemon's cult-favorite Align leggings, but for just $24 you can give her the buttery soft feel without draining your wallet. 可知,CRZ瑜伽裤类似于 Lululemon 最爱的 Align 紧身裤,但只要花24美元,你就可以给她一种黄油般柔软的感觉,而不会耗尽你的钱包。故正确答案为C。
2.推理判断题。根据文章第二段最后一句 For more ideas, check out our roundups (综述) of 5-star Amazon gifts and top-rated Nordstrom gifts. 可知,欲知更多创意,请查看我们的亚马逊五星礼品和 Nordstrom 顶级礼品综述。由此可知本文主要是推荐礼品,因此可能出现在一个广告网站上,故A项正确。B项意为“在 Apple 产品的小册子里”,C项意为“一本金融杂志”,D项意为“一个质量报告”,均不符合文意。故正确答案为A。 2.答案:1.B; 2.C; 3.D; 4.B
解析:1.细节理解题。根据文章倒数第三段最后三句 Down she fell, five long stories and landed safe and sound in the arms of three strong men. They were Luis, Augusto, and Alfonso Nunes, father and sons. When they heard the screams, they ran from their auto repair shop across the street. 可知,Carmelita 从五层楼高的地方掉落在地上,安然无恙地落在三个壮汉的怀里。他们是 Luis、Augusto 和 Alfonso Nunes 父子。当他们听到尖叫声时,他们从街对面的汽车修理厂跑了出来。由此可知 Carmelita 是被三个汽车修理工人救了。故正确答案为B。
2.推理判断题。根据文章倒数第四段第一、二句 Then she lost her balance and her feet slipped off the window sill. She managed to hold on for a while with her hands, but she began to be afraid. 可知,然后 Carmelita 失去了平衡,脚从窗台上滑了下来。她设法用手撑了一会儿,但她开始害怕起来。由此可知 Carmelita 抓不住窗台,因为她又害怕又虚弱,故C项正确。A项, “Carmelita 向她母亲挥手,因为她母亲对她微笑”。根据文章第五段最后两句 But the little girl did not understand the danger and did not want to go back. She only waved to her mother. 可知,Carmelita 不明白危险,不想回去。她只向她母亲挥手。故A项错误。B项,“由于 Carmelita 父亲的错误,她一个人留在公寓里”。根据文章第三段 At that moment there was a sudden gust of wind and the door to the apartment slammed shut. Carmelita was inside, alone. 可知,这时突然刮起了一阵风,公寓的门砰地关上了。Carmelita 一个人在里面。故B项错误。D项, “Carmelita 在从窗台上摔下来之前获救了”。结合文章倒数第三段倒数第三句中 Down she fell, five long stories and landed safe 可知,Carmelita 从五层楼高的地方掉下来了。故D项错误。故正确答案为C。
3.推理判断题。根据文章倒数第二段最后一句 But I kept thinking, if we don't catch her, she'll die and I'll feel sad and guilty all my life. 可知,Alfonso 后来说:“但我一直在想,如果我们抓不到她,她会死的,我一辈子都会感到悲伤和内疚”。由此可推测 Alfonso 是一个有责任感的人,故D项正确。A项意为“意
志坚强的”,B项意为“幽默的”,C项意为“聪明的”,均不符合文意。故正确答案为D。
4.推理判断题。根据文章倒数第三段倒数第三句 Down she fell, five long stories and landed safe and sound in the arms of three strong men. 可知,文章的主要内容讲述的是三个汽车修理工人拯救一个从五楼掉下来的小女孩的故事。B项意为“一次惊人的救援”,符合文意。A项意为“一次意料之外的危险”,C项意为“一个天真的女孩”,D项意为“一个粗心的妈妈”,均不符合文意。故正确答案为B。 3.答案:1.D; 2.A; 3.C; 4.B
解析:1.推理判断题。根据文章第一段 An audience of patients with Alzheimer's (老年痴呆症) disease ... into English for a friend. 和第二段最后一句 But when the music plays, he smiles and is transported to a place of beauty, where everything still makes sense. 可知,一群阿尔茨海默病患者聚精会神地听着一位年轻女子唱着法国歌曲 Beau Soir。人群中的 Les Dean,尽管他头脑不好,但也为了一个朋友把这些单词翻译成英语。再根据第二段最后一句:但当音乐响起时,他微笑着,被带到一个美丽的地方,那里的一切仍然有意义。由此可知文章第一段提及 Les Dean 是为了说明音乐的神奇魅力,故D项正确。A项意为“在他得了老年痴呆症之前展示他惊人的生活”,B项意为“激励那些同样遭受疾病折磨的人们”,C项意为“告诉读者他是个音乐爱好者”,均不符合文意。故正确答案为D。
2.推理判断题。根据文章第四段第二句 But in his book Musicophilia: Tales of Music and the Brain, the well-known neurologist Dr. Oliver Sacks wrote that he'd seen such patients shake or weep while listening to music. 可知,但著名的神经学家 Oliver Sacks 博士在其著作 Musicophilia:Tales of Music and the Brain 中写道,他曾见过这样的病人(老年痴呆症患者)在听音乐时颤抖或哭泣。由此可知 Oliver Sacks 认为音乐可以唤起老年痴呆症患者的自我意识,故A项正确。B项意为“当病人没有反应时,音乐对他们几乎没有任何影响”,C项意为“西北大学测试了音乐可以改善病人的谈话”,D项意为“很明显,唱歌能使病人的记忆恢复正常”,均不符合文意。故正确答案为A。
3.细节理解题。根据文章最后一段 \"Music therapy is gaining more confidence now as an intervention (介入), so this ... improve their quality of life.\" 可知,Bonakdarpour 说:“音乐治疗作为一种干预手段正在使我们获得更多的信心,所以这是一个非常激动人心的时刻。我们通常认为当人们患上老年痴呆症时,他们就完蛋了,因为没有药物可以治愈它。但其实我们可以做很多事情来影响和改善他们的生活质量”。由此可知音乐治疗有助于提高患者的生活质量。故正确答案为C。
4.主旨大意题。根据文章第五段第一句 For some people with dementia, music therapy has been shown to enhance attention and cognition to improve behavior while reducing the use of drugs and to reduce anxiety and depression. 可知,对于一些痴呆症患者来说,音乐疗法可以提高注意力和认知能力,改善行为,同时减少药物的使用,减少焦虑和抑郁。由此可知作者主要想告诉我们音乐对那些在老年痴呆症的黑暗中迷失的人是有益的。故B项正确。A项意为“这种可怕的疾病可以通过音乐疗法治愈”,C项意为“人们逐渐意识到音乐的好处”,D项意为“每个人都应该爱上音乐”,均不符合文意。故正确答案为B。
4.答案:1.C; 2.B; 3.A; 4.D
解析:1.细节理解题。根据文章第三段第一、二句 It is believed that women are very well suited to working in ICT. They enjoy working in teams and like looking for creative connections. 可知,人们认为,女性非常适合在信息和通信技术领域工作。她们喜欢团队合作和寻找创造性的联系。故正确答案为C。
2.推理判断题。根据文章第四段最后两句 Up to the age of 11 girls see ICT as entertaining and interesting but after that age negativity sets in. By the age of 13 this negative view of ICT is confirmed. 可知,11岁以前的女孩认为信息通信技术是娱乐和有趣的,但过了这个年龄,消极情绪开始出现。到13岁时,这种对信息和通信技术的负面看法得到了证实。由此可知女性在青少年时对信息和通信技术是消极的,B项意为“不感兴趣的”,符合文意。A项意为“积极的”,C项意为“严肃的”,D项意为“失望的”,均不符合文意。故正确答案为B。
3.词义猜测题。根据文章倒数第二段第一句 Another initiative is setting up computer clubs aimed at younger girls aged 8 to 14. 可知,另一项……是为8至14岁的年轻女孩建立电脑俱乐部。由此可知划线处应表示“举措;方法;倡议”等,A项意为“方法”,符合文意。B项意为“技巧”,C项意为“行为”,D项意为“情形”,均不符合文意。故正确答案为A。
4.推理判断题。根据文章最后一段 We can't afford to have girls missing out. 可知,作者认为我们不能让女孩错过。再根据文章倒数第三段第一句 After school activities encourage ... use of ICT. 和 This is known to inspire girls to ... can be both creative and interesting. 可知,作者指的是不能让女孩错过发展她们的信息和通信技术技能。D项意为“现在是我们采取措施让更多的女孩进入信息和通信技术领域的时候了”,符合文意。A项意为“我们发现更多的人从事信息通信技术行业主要是因为他们的兴趣”,B项意为“现在人们在信息通信技术行业找不到男孩和女孩的区别”,C项意为“女孩不愿意选择信息通信技术作为职业,因为她们拿不到高薪”,均不符合文意。故正确答案为D。
5.答案:1.They are valuable when it comes to communicating with taxi drivers or hotel staff who don't speak your language.
2.The high level at which the modern translation systems are developing is beyond your imagination. / You can’t imagine how developed and advanced the modern translation systems are.
3.Mobile translators use machine to process words, so the author worries about the efficient application of the translators in the future.In the last paragraph, the author says “As people continue to use translation services, translations will improve. One day you might not have to worry about a poor translation causing an embarrassing misunderstanding”, so we can see the author holds an optimistic attitude towards the translators’ future. 4.略
解析:1.结合文章第三段第一、二句 Translation apps make foreign travel much easier than before. They are valuable when it comes to communicating with taxi drivers or hotel staff who don't speak your language. 可知,翻译应用程序使国外旅行比以前容易多了。在与不会说你的语言的出租车司机或酒
店员工交流时,它们是很有价值的。故正确答案为 They are valuable when it comes to communicating with taxi drivers or hotel staff who don't speak your language.。
2.结合划线句 You might not appreciate how advanced modern translation systems are! 可知,你可能不会理解现代翻译系统是多么先进!由此可知划线处想表达现代翻译系统非常先进,先进到了你想象不到的地步。故正确答案为 The high level at which the modern translation systems are developing is beyond your imagination./You can't imagine how developed and advanced the modern translation systems are.。 3.结合文章最后一段 As people continue to use translation services, translations ... understanding the world around you. 可知,随着人们继续使用翻译服务,翻译水平也会提高。总有一天你可能不必担心糟糕的翻译会引起尴尬的误会。但如果使用得当,它们仍然是探索和了解你周围世界的绝佳辅助工具。由此可知作者对翻译应用的未来是看好的。而 the author worries about the efficient application of the translators in the future 意为“笔者对未来翻译应用的高效应用表示担忧”,因此是错误的。故正确答案为 Mobile translators use machine to process words, so the author worries about the efficient application of the translators in the future.In the last paragraph, the author says \"As people continue to use translation services, translations will improve. One day you might not have to worry about a poor translation causing an embarrassing misunderstanding\attitude towards the translators' future.
4.结合文章第三段第一句 Translation apps make foreign travel much easier than before. 可知,翻译应用程序使国外旅行比以前容易多了。故正确答案为 I think the translation app makes traveling abroad wasier than before.。 6.答案:ACGED
解析:1. 结合上文 This experience has come to be known as the fear of missing out, sometimes abbreviated (缩写) FOMO. 可知,这种经历被称为害怕错过,有时缩写为FOMO。由此可知填空处与人们害怕错过有关。A项意为“在某种程度上,人们总是担心错过一些东西”,承接上文,符合语境。故正确答案为A。
2. 结合上文 This urge to connect can lead them to disconnect from the people they are actually with. 可知,这种联系的冲动会导致他们与实际交往的人脱节。由此可知填空处应描述这样的坏处。C项意为“这也使他们无法满足于生活中的美好事物”,承接上文,符合语境。故正确答案为C。
3. 结合下文 You cannot be everywhere and do everything that might be interesting or productive, and that's OK. 可知,你不可能无处不在,做任何可能有趣或富有成效的事情,这没关系。由此可知你需要承认自己能做的是有限的。G项意为“谦虚和承认自己的局限性也很重要”,引出下文,符合语境。故正确答案为G。
4. 结合上文 It might even be necessary to turn off your phone or log out of social media for a while. 可知,甚至有必要关闭手机或暂时退出社交媒体。E项意为“摆脱对世界上正在发生的一切的不断提醒”,承接上文,符合语境。故正确答案为E。
5. 结合文章倒数第二段第一句 Finally, focus on the things in front of you. 可知,最后,把注意力集中在你面前的事情上。由此可知作者建议集中精力全身心投入你正在做的事情。D项意为“当你全身心投入到生活中时,你就不会那么担心自己没有做什么”,承接上文,符合语境。故正确答案为D。 7.答案:1.C; 2.A; 3.D; 4.B; 5.A; 6.D; 7.B; 8.D; 9.C; 10.A 解析:
8.答案:1. amusing 2. what 3. that/which 4. smaller 5. Founded 6. relatively 7. to meet 8. are called 9. will respond 10.in
解析:1. 本题主要考查形容词。分析句子成分可知,填空处位于 be 动词之后作表语,故应填形容词,且修饰 The results 即修饰物,故应填形容词 amusing,意为“有趣的”。故正确答案为 amusing。 2. 本题主要考查主语从句。分析句子成分可知,句子的谓语动词为 be 动词 is,因此填空处引导主语从句,且引导词在主语从句中作 looks like 的表语,故应填引导词 what。故正确答案为 what。 3. 本题主要考查定语从句。分析句子成分可知,填空处引导定语从句,修饰先行词 a task 即修饰物,且引导词在定语从句中作主语,故应填关系代词 that 或者 which。故正确答案为 that/which。
4. 本题主要考查形容词的比较级。结合句意,根据他们的观点,他们倾向于放大或缩小。此处表示“缩小”,即“变得更小”,故应填形容词 small 的比较级形式 smaller。故正确答案为 smaller。
5. 本题主要考查非谓语动词。分析句子成分可知,填空处作非谓语,主语 it 指代前文的 The University of Bologna,即“博洛尼亚大学”。而 found 与 it 之间为被动关系,即“博洛尼亚大学被建造”,故应填动词的过去分词形式 found 作状语,且位于句首首字母需大写。故正确答案为 Founded。
6. 本题主要考查副词。分析句子成分可知,填空处修饰形容词 new,应填 relative 的副词形式 relatively,意为“相对地;比较地”。故正确答案为 relatively。
7. 本题主要考查动词不定式。分析句子成分可知,填空处为非谓语,且表示目的,故应填动词不定式 to meet 作目的状语。故正确答案为 to meet。
8. 本题主要考查被动语态。分析句子成分可知,此处 they 指代的是 Psychometric tests 即“心理测试”,它们是“被人们称呼”,故填空处应使用被动语态 be called。且结合句中 have become 可知本句时态应为现在时,they 为复数,故 be 动词应使用 are。故正确答案为 are called。
9. 本题主要考查一般将来时。结合句意,但是设置测试的人知道,候选人会这样回答。此处表示“候选人将会这样回答”,即表示将来会发生的事情,句子时态应为一般将来时,故应填 will respond。故正确答案为 will respond。
10. 本题主要考查介词。结合句意,因此,这些问题会以许多不同的方式重新表述,以检查申请人是否前后一致,并使他们难以记住自己已经说过的话。此处表示“以……的方式”应填介词 in。故正确答案为 in。 9.答案: Dear Jim,
How is it going? In your email, you mentioned you wanted to participate in the “Adolescents’ Healthy Living Forum”, I’m very delighted to share my opinions with you.
I believe keeping a healthy life is beneficial to the adolescents. We are young and are growing up, so keeping a healthy life is good to build up our body. Besides, it can make us energetic and cheerful so that we can do better in all subjects learning.
When it comes to how to live a healthy life, I think we should develop a good living habit and try to keep it. Firstly, we should do more physical exercise, which will make us strong. There are many sports fit for us, such as jogging, swimming, climbing mountains and so on. Secondly, we shouldn’t eat more food rich in oil and sugar. Although some fried food or sweet drinks are tasty, we’d better stay away from them. In addition, regular schedule is necessary. Getting up early and not staying up late are helpful to us.
I hope my ideas are useful to you. Looking forward to your good news.
Yours, Li Hua
解析:
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 99spj.com 版权所有 湘ICP备2022005869号-5
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务