您好,欢迎来到99网。
搜索
您的当前位置:首页最新八年级英语下册任务型阅读

最新八年级英语下册任务型阅读

来源:99网
最新八年级英语下册任务型阅读

一、八年级英语下册任务型阅读专项练习(含答案解析)

1.信息归纳,请阅读下面的短文,根据所提供的信息,完成信息卡。

Parents are the most important people in your life. They have looked after you since you were born, so you should always love them. You should get on well with them. But some children don't know how to do this. Here are some ways to help you.

Spend more time with your parents. Don't spend too much time playing computer games or watching TV. Instead you can ask your parents to play with you. You can talk or go outside with them if they have time.

Be kind to your parents. You can make them happy with a smile when you come home. You can send your mother a card on Mothers' Day or tell your father a joke on his birthday. You can also clean your room by yourself.

Work hard. If you do your best in your studies, your parents will be proud (自豪的) of you.

Information Card

The most important people in your life The things that you shouldn't spend too much time doing The thing you can send your mother on Mother's Day The feeling of your parents when you do your best in your studies card;Proud

【解析】【分析】文章大意:父母是你生活中最重要的人。他们从你出生就一直在照顾你,所以你应该永远爱他们。你应该和他们相处得很好。但有些孩子不知道怎么做。短文给我们提供了跟父母相处的方法:多跟父母在一起;对父母和蔼;努力学习。

(1)细节理解题,根据 Parents are the most important people in your life. 可知,生活中最重要的人是父母,故答案是 Father and mother/Parents。

(2)数字计算题,根据文章内容可知,文章为我们提供了三条建议,故答案是 3/Three 。

(3)细节理解题,根据 Don't spend too much time playing computer games or watching TV. 可知,不要花费太多的时间玩游戏或者看电视,故答案是 Playing computer games and watching TV 。

(4)细节理解题,根据 You can send your mother a card on Mothers' Day 可知,在母亲节给母亲送一张贺卡,故答案是 A card 。

(5)细节理解题,根据 A card 可知,如果你在你的学习上做的最好,你的父母会为你感到骄傲,故答案是 Proud 。

【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。

________ ________ ________ ________ The number of the ways to help you to get on well with your parents ________ 【答案】 Father and mother/Parents;3/Three;Playing computer games and watching TV;A

2.任务型阅读

(1)阅读短文,根据短文内容从方框中(A-D)选出适当的句子补全文章,并完成问题。 It is said that eyes are the windows of our soul. However, you have to look after them properly. Your eyes need everyday attention.

Firstly, ________. Have more fresh fruits, vegetable, fish, egg and milk. It's good for your eyes. Besides, a regular amount of Vitamins A and B2 should also be taken.

Secondly, ________. It relaxes the eye muscles(肌肉) and gives them the rest required, sleep can help the body to repair its tired tissues(组织). Usually, you must sleep for at least seven to eight hours every day. Loss of sleep can give you dark circles under the eyes.

Next, ________. Exercise your eyes at regular periods, which makes the eyeballs water, and gives them a good wash.

Lastly, ________. For example, if a small thing goes into your eye, you start rubbing it, which is wrong. Rubbing is harmful to your eyes. Wear sunglasses to stop the sunshine from shining directly into your eyes. Too much reading, writing, watching television or working on the computer can also cause eye tiredness, so a good rest is required.

If you always take care of God's most beautiful gift, your life will be very colorful. A. you must have a regular and sound sleep B. you have to pay more attention to your diet C. you should use your eyes in right ways D. it's necessary for you to exercise eyes every day (2)What is the best title of the passage? A. The tips of eating healthily B. The tips of wearing sunglasses C. The tips of doing eye exercises D. The tips of looking after eyes 【答案】 (1)B;A;D;C (2)D

【解析】【分析】文章大意:本文主要讲述如何保护眼睛变得健康。我们应该常做眼部锻炼,在长久工作学习以后要休息一会,放松眼睛等等。眼睛对我们很重要,因此要保护好我们的眼睛。

A. you must have a regular and sound sleep.A.你必须有规律和良好的睡眠。 B. you have to pay more attention to your diet.你得多注意饮食。

C. you should use your eyes in right ways.你应该用正确的方式使用你的眼睛 D. it's necessary for you to exercise eyes every day.你必须每天锻炼眼睛。

由上文 Your eyes need everyday attention. 眼睛需要每天注意。可知这是个总说。以下都是具体的分别说明。是总分关系。

(1)根据 Have more fresh fruits, vegetable, fish, egg and milk. It's good for your eyes. Besides, a regular amount of Vitamins A and B2 should also be taken. 可知这段是从饮食方面对眼睛进行保护。故选B。

(2)根据 It relaxes the eye muscles(肌肉) and gives them the rest required, sleep can help the body to repair its tired tissues(组织). Usually, you must sleep for at least seven to eight hours every day. Loss of sleep can give you dark circles under the eyes.Loss of sleep can give you

dark circles under the eyes. 可知是从睡眠方面对眼睛进行保护。故选A。

(3)根据 . Exercise your eyes at regular periods, which makes the eyeballs water, and gives them a good wash.定期锻炼你的眼睛,这会使你的眼球水汪汪的,这是一个好的清洁手段,因此锻炼眼睛是有必要的,故选D。

(4)根据 For example, if a small thing goes into your eye, you start rubbing it, which is wrong. Rubbing is harmful to your eyes. Wear sunglasses to stop the sunshine from shining directly into your eyes. Too much reading, writing, watching television or working on the computer can also cause eye tiredness, so a good rest is required. 可知从防止异物进入眼睛,要戴太阳镜。用眼时间长会造成眼疲劳,注意用眼的方式对眼睛进行保护。故选C。

(5)标题判断题。根据文章大意可知主要从四个方面来说明如何保护眼睛。只有选项D,揭示文章的内容。故选D。

【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。

3.从方框中选择适当的选项完成短文(其中有一项多余)。

Once upon a time there was a poor woodcutter who worked very hard every day. He had a son and his name was Herman. The old man saved some money and sent his son to university. ________

But the money that the father gave his son ran out after two years and Herman had to come back home. The old man had no more money. Herman said he would stay and work with his father.

The next day Herman went to the forest with his father. Though he had never done such work before, he worked well. ________Herman took his bread and said he would go a little farther into the forest.

Herman was so happy with the bright sunshine that he walked and walked. Suddenly he heard a voice, \"Let me out! Let me out!\"________There was something in the bottle that looked like a small budworm(青虫). It jumped up and down shouting, \"Let me out!\"

As soon as Herman opened the bottle, it jumped out of the bottle and began to grow. ________\"Thank you, young man,\" he said. \"Now it's my turn to help you. \"

The giant gave Herman a piece of cloth(布). \"It is unusual,\" said the giant. \"Put it on a stone, and it will turn the stone into gold. \"

Herman ran back to his father with the unusual cloth. ________Also, Herman went back to university to learn more. Years later, he became a famous doctor in town. A. Thanks to it, they became rich and began to live a comfortable life. B. Herman thanked the giant for the present and returned to his father. C. Three hours later his father asked him to stop to have dinner. D. Herman looked down and saw a green bottle under a tree. E. In a minute it stood in front of Herman like a giant(巨人). F. Herman worked hard and learned a lot of things. 【答案】 F;C;D;E;A

【解析】【分析】本文讲述了Herman在伐木时救下个奇怪的东西,它给了Herman一块神奇的布,让Herman父子过上了舒适的生活。

A. Thanks to it, they became rich and began to live a comfortable life.由于它,他们变得富有,并开始过上舒适的生活。

B. Herman thanked the giant for the present and returned to his father.赫尔曼感谢巨人送给他礼物,然后回到他父亲身边。

C. Three hours later his father asked him to stop to have dinner.三个小时后,他父亲叫他停下来吃晚饭。

D. Herman looked down and saw a green bottle under a tree.赫尔曼往下看,看见树下有一个绿色的瓶子。

E. In a minute it stood in front of Herman like a giant(巨人).不一会儿,它就像巨人一样站在赫尔曼的面前。

F. Herman worked hard and learned a lot of things.赫尔曼工作努力,学到了很多东西 (1)根据 The old man saved some money and sent his son to university. ,可知应是Herman worked hard and learned a lot of things.赫尔曼工作努力,学到了很多东西,故选F。 (2)根据下文 Herman took his bread ,可知上文应是Three hours later his father asked him to stop to have dinner.三个小时后,他父亲叫他停下来吃晚饭,故选C。

(3)根据 There was something in the bottle that looked like a small budworm ,可知应是Herman looked down and saw a green bottle under a tree.赫尔曼往下看,看见树下有一个绿色的瓶子,故选D。

(4)根据 it jumped out of the bottle and began to grow ,可知应是In a minute it stood in front of Herman like a giant(巨人).不一会儿,它就像巨人一样站在赫尔曼的面前,故选E。

(5)根据 Also, Herman went back to university to learn more. Years later, he became a famous doctor in town,可知应是Thanks to it, they became rich and began to live a comfortable life.由于它,他们变得富有,并开始过上舒适的生活,故选A。

【点评】考查任务型阅读,可以将整个文章首先浏览一遍,大概理解意思,找到可以匹配信息的选项。

4.根据短文内容,从方框中的A—E五个选项中为每段文章选出合适的小标题并填在相应的序号后面。

Tips for Studying English

Different people have different study habits. The following tips have worked on a great number of people.

Some of them may work on you; some of them won't. Try them all and start your own habit. ________

Find a quiet place with enough room to study. Once you've found it, study there every time. It could be a desk in your bedroom, or the kitchen table. Lying down on your bed and studying is

not a good habit. ________

Find the time you can concentrate(专心)best. Spend that time on study every day. However,you should be sure it is not so late at night. ________

Put your books,dictionaries and stationery in the same place. Make sure you can find everything you need right away when you go to study. ________

Keep all your mind on you studies. When you study,turn off the TV and turn down music. Any other thoughts should also be set aside. ________

You should at least take a break every hour while studying. It can be five or ten minutes,but don't rest too long. Make sure you can concentrate at any time. A. Keep everything read B. Rest after every hour C. Study at the same time D. Focus on your studies E. Study at the same place 【答案】 E;C;A;D;B 【解析】【分析】短文大意:本文介绍了几点关于如何学习的建议,包括准备好一切东西,学会休息,在相同时间学习,关注你的学习和在相同地方学习。 A. Keep everything read准备好一切东西。 B. Rest after every hour每个小时休息。 C. Study at the same time在相同时间学习。 D. Focus on your studies关注你的学习。 E. Study at the same place在相同地方学习。

(1)根据文章提到的 Once you've found it, study there every time 可知,文段的标题为在相同地方学习,故选E。

(2)根据文章提到的 Spend that time on study every day 可知,文段的标题为在相同时间学习,故选C。

(3)根据文段提到的 Put your books,dictionaries and stationery in the same place 可知,应该准备好一切东西,故选A。

(4)根据文段提到的 Keep all your mind on you studies 可知, 应该关注学习,故选D。

(5)根据文段提到的 You should at least take a break every hour while studying 可知, 每学习一个小时,应该休息一下,故选B。

【点评】考查任务型阅读,做此类题熟悉文章大意,熟悉段落大意,概括中心意思,选出正确的标题选项,即可。

5.根据短文内容,完成后面的表格,每空一词。

Have you ever been to Holland(荷兰)? If you live in Japan and you have never been to Holland, you should go to Huis Ten Bosch(豪斯登堡). Huis Ten Bosch is an amusement park near Nagasaki(长崎)in Japan. All the houses there look like the houses in Holland. All the restaurants have famous food from Holland, such as cheese.

Huis Ten Bosch is really big. There are five large hotels there. The park has an old-fashioned train, many buses and taxis, and several boats for people to travel around. Most of the buses and taxis are more than 80 years old. For people who like shopping, there are many stores where you can buy the souvenirs from Holland. For people who like movies, there are many movie theaters. One of them shows cartoons all day. Athletic visitors can enjoy ice skating, tennis and swimming. For people who are interested in animals, there's wonderful z00. The zoo has many animals from South America, especially Peru(秘鲁). If you want to visit the amusement park, you have to take a boat. There are many boat rides for visitors to Huis Ten Bosch.

Huis Ten Bosch Traffic: an old-fashioned________, many________and________and several________. If you like shopping there are many________and you can buy the ________from Holand. If you like movies there are many ________and one of them shows cartoons all day. If you like sports you can enjoy________,tennis and swimming. 【答案】 train;buses;taxis;boats;stores;souvenirs;movie;theatres;ice;skating 【解析】【分析】短文大意:本文介绍了去荷兰旅行,豪斯登堡很大,如果你喜欢购物,可以去商店购买,如果喜欢看电影,可以去当地电影院,如果喜欢运动,可以玩滑冰,网球和游泳。

(1)根据文章提到的 The park has an old-fashioned train, many buses and taxis, and several boats for people to travel around 可知,空缺分别填入train,buses,taxis和boats,故答案为train,buses,taxis,boats。

(2)根据文章提到的 For people who like shopping, there are many stores where you can buy the souvenirs from Holland 可知,空缺分别填入stores和souvenirs,故答案为stores,souvenirs。

(3)根据文章提到的 For people who like movies, there are many movie theaters. One of them shows cartoons all day 可知,空缺填入movie; theaters,故答案为movie; theaters。 (4)根据文章提到的 Athletic visitors can enjoy ice skating, tennis and swimming 可知, 空缺填入ice和skating,故答案为ice;skating。

【点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉文章大意,熟悉各个问题,带着问题到文章找出关键句,即可。

6.任务型阅读

A little octopus(章鱼) called Oliver lived in the deep sea. He felt bored and upset. He sat on the floor watching pretty fish swimming in and out of rocks. \"How happy they are! Why am I so different?\" Oliver said to himself sadly.

\"You are an octopus, Oliver. That's special.\" The sweet voice of Cherub, a beautiful purple angelfish(神仙鱼), always made Oliver feel better. Oliver looked up at the purple angelfish and smiled. Cherub suggested, \"Let's play hide-and-seek. They were having so much fun that they didn't realize they had swum far from home. Suddenly, Cherub saw a large shark swimming above them. \"It was Big White... the biggest, scariest shark in the sea,\" she shouted to Oliver. Cherub looked at Big -White hopelessly. (A)An idea came to Oliver. He quickly sprayed(喷射) a very dark cloud of black water to the shark's eyes. Then Oliver and Cherub escaped and got home safely.

\"Are you OK?\" asks Oliver. Cherub laughed happily, \"That was the most interesting trip ever! You saved me just now, Oliver. (B)有你做我的朋友我真幸运 !\"Oliver's face turned red.\" I guess being different can be pretty cool in some situations, \"Oliver said. \"That is what I tried to tell you,\" Cherub smiled. (1)根据短文内容判断正误。

In the beginning, Oliver laughed when he saw pretty fish swimming around him. (2)回答问题:

—How did Cherub feel when she saw the big shark? —She felt ________.

(3)完成(A)处句子的同义词,每空一词。 Oliver________up with an idea. (4)将(B)处的句子翻译成英语。 I am lucky to ________ you as my friend. 【答案】 (1)0 (2)afraid/scared/hopeless (3)came (4)have

【解析】【分析】 这篇短文主要记述了一只章鱼和一只神仙鱼从鲨鱼口下脱险的故事,告诉我们在一些情况下,我们每个人都会有自己的优势。

(1)根据 He felt bored and upset. He sat on the floor watching pretty fish swimming in and out of rocks 他看着漂亮的鱼在岩石里游来游去,感觉无聊和不安,可知一开始,当奥利弗

看到漂亮的鱼在他身边游来游去时,他笑了是错的 ,故答案是错误。

(2)根据 Cherub looked at Big -White hopelessly 切鲁布绝望地看着大白鲨 ,可知他感到害怕,绝望,故答案是 afraid/scared/hopeless。

(3)根据 An idea came to Oliver ,可知 奥利弗想出了一个主意 ,come up with an idea,想出个主意,讲述过去用一般过去时,故答案是 came

(4)根据 有你做我的朋友我真幸运 ,可知have,有,be lucky to do,固定搭配,做某事很幸运,故答案是 have。

【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。

7.请阅读下面关于校园意外受伤的紧急处理方法,进行配对,将相应的段落标题填入第(1)~(4)中,并完成第(5)小题。 A.Ice Bag Cools the Injury Part B.Keep Still and Rest C.Press Hard with the Cloth D.Lifting the Injured Part At school lots of students get injured when they are doing sports or playing with each other. Here are the tips you can do at once after an injury.

(1)Don't move the injured part of your body. You'd better lie down and rest.

(2)Get a bag with an ice in it. Keep the ice bag on the injured part of your body for half an hour. Take away the bag for a quarter. Then put it back on for several minutes.

(3)Get a piece of clean cloth around the body area. Tie the cloth hard enough to hold the ice. Don't press it too hard.

(4)Put up your injured area which is higher than the level of your heart. If it's a serious injury, call 120 immediately.

(5)In which part of a magazine can you most probably read this passage? A. News. B. Health. C. Travel. D. Fashion. 【答案】 (1)B (2)A (3)C (4)D (5)B

【解析】【分析】本文是介绍了关于校园意外受伤的紧急处理方法。 A.Ice Bag Cools the Injury Part 用冰袋冰敷受伤的部位 B.Keep Still and Rest 保持不动并休息

C.Press Hard with the Cloth 用衣服用力按压伤口 D.Lifting the Injured Part 将受伤的部位举起来

(1)根据 You'd better lie down and rest ,可知B选项Keep Still and Rest 关于休息,rest,

的信息匹配,故答案是B。

(2)根据 Keep the ice bag on the injured part of your body for half an hour.可知A选项 Ice Bag Cools the Injury Part 关于冰袋,ice bag的信息匹配,故答案是A。

(3)根据 Tie the cloth hard enough to hold the ice. Don't press it too hard. ,可知,故答案是C。

(4)根据 Tie the cloth hard enough to hold the ice. Don't press it too hard.可知 Press Hard with the Cloth 用布用力按压 ,信息匹配,故答案是D。

(5)本文是介绍了关于校园意外受伤的紧急处理方法,故本文来自杂志了关于健康一栏,故答案是B。

【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,选择匹配的标题。

8.请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的五个选项中。选择适当的句子还原到原文中,使短文意思通顺、结构完整。

Learning to play an instrument can be one of the most exciting ways to spend your free time. There are many different kinds of instruments to choose from: guitar, piano, violin … There is always one that's right for you. The following may help you make it. Make a choice (选择).

First, you need to choose an instrument that you would like to learn to play.________ This may be the kind of music that you also enjoy listening to. Get your instrument.

When you finish choosing your instrument, you need to buy it. ________ Some schools will lend students instruments. Or you can buy a second-hand instrument and it's usually much cheaper.

Get ready to learn.

After you get your instrument, you should then make a learning plan. You can have personal(个人的) lessons with a music teacher or go to a music school. ________ Play for others.

After you learned to play a song for some time, you should start playing for others. ________ Then you can try to play for larger groups of people. Keep going.

________ Keep learning as much as you can and practice often. As you learn more, you will get better and better.

A. You can also choose to learn on your own. B. If it is very expensive, you can borrow one. C. It is a good idea to start with your family or friends. D. To become a good musician, you have to keep playing. E. You could also think about the kind of music you'd like to play. 【答案】 E;B;A;C;D

【解析】【分析】文章大意:文章开篇提到业余时间学习音乐的好处,然后陈述了如何学好音乐,包括选择乐器,准备学习,为他人弹奏。

A. You can also choose to learn on your own.你也可以选择自学。 B. If it is very expensive, you can borrow one.如果它很贵,你可以借一个。

C. It is a good idea to start with your family or friends.和你的家人或朋友开始是一个好主意。

D. To become a good musician, you have to keep playing.为了成为一个好的音乐家,你不得不保持练习。

E. You could also think about the kind of music you'd like to play你能够思考你想玩的那种音乐。

(1)根据下文意思:这种音乐可能是你喜欢的类型,可知空缺的意义是选择你喜欢的音乐,故选E。

(2)根据下意思:提到学校会借给学生器材,可知空缺的意义是借器材,故选B。 (3)根据上文意思:提到如何学习音乐,可知空缺的意义是可以自学,故选A。 (4)根据上文意思:提到为他人演奏,可知空缺的意义为家人或朋友开始演奏,故选C。

(5)根据下文意思:为了学好音乐,必须坚持练习,可知空缺的意义为坚持训练,填入D。

【点评】考查任务型阅读, 做此类题首先熟悉文章大意,然后熟悉选项,结合段落意义,给出空缺最适合的语句,选出正确选项,即可。

9.下面小题是五个人物的相关信息,方框中A—G是七则建议,请为每个人选择最合适的建议(其中有两项多余)。

A. If you don't want to lose your friend, you should talk to your friend first. Also, you may invite her to your home to have dinner. B. If there is something wrong with your stomach, you should go to see a doctor as soon as possible and have some pills. C. You should visit your neighbor and have a talk with him. You can tell him not to play the CDs at night. D. You should tell your mother what you did and promise not to do it again. Your mother will forgive(原谅) you. E. You should take good care of your sister while your parents are not at home. F. You should do more math exercises and ask your math teacher to help you with math. G. If you want to become strong, you should eat more food and do some sports. (1)Sharon's math is not very good. She feels a little worried because the math exam is coming. (2)John is a naughty boy. He did something wrong this morning. He isn't brave enough to tell his mother about what he did.

(3)Jenny's neighbor always plays the CDs too loud at night. Jenny cannot fall asleep. (4)Mary quarreled(争吵) with her best friend yesterday. She was very sad and she didn't

want to lose her friend.

(5)Kate has a stomachache. She doesn't feel like eating anything. 【答案】 (1)F (2)D (3)C (4)A (5)B

【解析】【分析】A. If you don't want to lose your friend, you should talk to your friend first. Also, you may invite her to your home to have dinner.如果你不想失去你的朋友,你应该先和你的朋友谈谈。另外,你可以邀请她到你家吃饭。

B. If there is something wrong with your stomach, you should go to see a doctor as soon as possible and have some pills.果你的胃有问题,你应该尽快去看医生,吃点药。

C. You should visit your neighbor and have a talk with him. You can tell him not to play the CDs at night.你应该去拜访你的邻居,和他谈谈。你可以告诉他晚上不要放CD。

D. You should tell your mother what you did and promise not to do it again. Your mother will forgive(原谅) you.你应该告诉你母亲你做了什么,并保证不再做了。你妈妈会原谅你的。

E. You should take good care of your sister while your parents are not at home.当你父母不在家时,你应该好好照顾你的妹妹。

F. You should do more math exercises and ask your math teacher to help you with math.你应该做更多的数学练习,并请你的数学老师帮助你学习数学。如果你想变得强壮,你应该多吃些食物,做些运动。

G. If you want to become strong, you should eat more food and do some sports.

(1)根据 Sharon's math is not very good. She feels a little worried because the math exam is coming. 可知与数学方面有关的只有选项F,故选F。

(2)根据 John is a naughty boy. He did something wrong this morning. He isn't brave enough to tell his mother about what he did. 与男孩做错事不敢告诉母亲有关的只有选项D,故选D。

(3)根据 Jenny's neighbor always plays the CDs too loud at night. Jenny cannot fall asleep. 与邻居之间问题有关的只有选项C,故选C。

(4)根据 Mary quarreled(争吵) with her best friend yesterday. She was very sad and she didn't want to lose her friend. 与朋友之间发生矛盾有关的只有选项A,故选A。

(5)根据 Kate has a stomachache. She doesn't feel like eating anything. 与胃疼有关内容只有选项B,故选B。

【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。

10.阅读下面有关内容。请从A-F选项中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余选项。

A Most Goods Are Priced in Hong Kong Dollars D Where Are Shopping Areas B When Is the Hong Kong Shopping Festival C The Best Three Buys in Hong Kong E Opening Hours in Hong Kong F Where Can You Buy Souvenirs Hong Kong is a shopping heaven (天堂). During the Hong Kong Shopping festival in July and August each year. Hong Kong puts on special events and the stores put on sales for the festival. ________

Hong Kong is a city with many shopping malls, department stores and street markets, but shopping areas are mainly in Hong Kong Island and Kowloon. ________

Hong Kong is one of the best shopping places in the world. The best three buys are clothes, cosmetics and electrical appliances. As the goods are tax free, the prices are always louver than those found in other countries. ________

When you shop in Hong Kong, you will find the currency (货币) symbol $. It looks like the symbol of US dollars but it always refers to Hong Kong dollars rather than US dollars. You can exchange your currency for Hong Kong dollars at any authorized (授权) money exchanger. ________

There are many street markets in Hong Kong. Exploring street markets is a way to experience the local people's lifestyle and buy souvenirs. The famous street markets are Stanley Market, Ladies' Market and Temple Street Market. ________

Retail shops generally open from 10 a.m. to 7 p.m. every day. But most department stores and shopping malls in major tourist areas will stay open until 9:30 p.m. or even later. Please check the opening hours before you pay them a visit. 【答案】 D;C;A;F;E

【解析】【分析】文章大意:本文主要介绍是一个购物天堂。在每年七月和八月的购物节期间。举办特别活动,商店为节日销售。

A.Most Goods Are Priced in Hong Kong Dollars大多数商品以元定价。 B.When Is the Hong Kong Shopping Festival什么时候是购物节? C.The Best Three Buys in Hong Kong最好的三个买进 D.Where Are Shopping Areas购物区在哪 E.Opening Hours in Hong Kong开放时间 F.Where Can You Buy Souvenirs在哪能买到纪念品

(1)根据第二段 but shopping areas are mainly in Hong Kong Island and Kowloon. 可知的购物区主要分布在岛和九龙。可知空格处小标题应该是询问购物区在哪里,故填D。 (2)根据第三段 The best three buys are clothes, cosmetics and electrical appliances.最好的三种购买方式是衣服、化妆品和电器。可知空格处应该是小标题应该是最好的三个买进,故填C。

(3)根据第四段 you will find the currency (货币) symbol $. It looks like the symbol of US dollars but it always refers to Hong Kong dollars rather than US dollars. 可知的购物主要以元定价,空格处的小标题为大多数商品以元定价,故填A 。

(4)根据第五段 Exploring street markets is a way to experience the local people's lifestyle and buy souvenirs. 可知只有在探索街头市场是体验当地人生活方式和购买纪念品的一种方式。空格处的小标题在哪能买到纪念品,故填F。

(5)根据最后段 Retail shops generally open from 10 a.m. to 7 p.m. every day. But most department stores and shopping malls in major tourist areas will stay open until 9:30 p.m. or even later.可知是的开放时间,空格处小标题为开放时间,故填E。

【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。

11.阅读下面五则关于节日的描述,然后从文后所给的A-F五个选项中选择正确的答案。 Lingling and her friends are talking about what they have done on some special days. Choose the right day they are taking about.

________⑴Lingling: My mother really loves me and cares about me. And so do I. So I bought some flowers and a cake for my mother on that day. She was really happy and kissed me.

________⑵Jason: We played a joke on Alex on that day. But he found the truth. Anyway, we really have fun that day.

________⑶Edison: We went to the city center to eat, sing, and count down together. When the new year came, all of us were really excited and made a new year's wish.

________⑷Lucy: We gave our teachers flowers and best wishes that day. They said we were naughty sometimes, but still love us.

________⑸Bruce: My family ate mooncakes and watched some TV programs that day. Of course the moon in the sky was really round and bright. A. New Year's Day B. Teachers' Day C. Mid-Autumn Festival D. April Fool's Day E. Mother's Day 【答案】 E;D;A;B;C

【解析】【分析】短文大意:玲玲和她的朋友在讨论5个节日,分别是春节,教师节,中秋节,愚人节和母亲节。 A. New Year's Day春节 B. Teachers' Day教师节 C. Mid-Autumn Festival中秋节 D. April Fool's Day愚人节 E. Mother's Day母亲节

(1)根据文章提到的 So I bought some flowers and a cake for my mother on that day可知那天是母亲节,故选E。 (2)根据文章提到的

We played a joke on Alex on that day 可知, 那天是愚人节,故选D。

(3)根据文章提到的 When the new year came, all of us were really excited and made a new year's wish 可知,那天是春节,故选A。

(4)根据文章提到的 We gave our teachers flowers and best wishes that day 可知,那天是教师节,故选B。

(5)根据文章提到的 My family ate mooncakes and watched some TV programs that day 可知,那天是中秋节,故选C。

【点评】考查任务型阅读,做此类题首先熟悉各个选项的意思,然后抓住段落的关键句,选出正确选项,即可。

12.任务型阅读 B

Michelle Giaquinto is from Australia.She is working as a cook in a restaurant in Italy.She has travelled to over 30 countries.She is having a talk with a presenter about her travels. (Q=Question;A=Answer)

Q:What's the most beautiful place you've ever been to?

A:It's difficult to choose\"the most beautiful\"place I've visited,because every place is beautiful in its own way.But I have very good memories(回忆)of the Himalayan mountains in Nepal. Q:________

A:I stayed in a beautiful hotel in Marrakech.Morocco.It wasn't very big,but it had a green yard with a fountain(喷泉)in the middle.The colourful tiles(瓷砖)everywhere were fantastic. Q:________

A:Fried erickets(油炸蟋蟀l on the street in Bangkok.Thailand.And they weren 7 t bad. Q:________

A:I have always been very lucky in my travels.but someone stole(偷)my bag on a train when I was in India.Getting very ill in a lonely part of Pakistan wasn't very nice either. Q:________

A:Indonesia.a country with a very interesting culture.I plan to go there next year. Q:________

A:Australia has so many interesting places to visit,as it's so large.But my favourites are the sights along the Great Barrier Reef,North Queensland.I also love the big,open spaces of our national parks,especially Uluru National Park.

根据材料内容从方框中选择合适的句子填入材料空缺处,使材料内容完整、正确,其中有一个句子是多余的。

A.What's the most interesting place you've visited in your own country? B.Which country have you always wanted to visit? C.Have you ever made any friends while travelling? D.What's the nicest hotel you've ever stayed in ? E.What's the strangest thing you've ever eaten in your travels? F.Have you had any bad experiences while travelling? 【答案】D;E;F;B;A 【解析】【分析】本文是关于一位来自澳大利亚的厨师的采访。

(1)根据后文I stayed in a beautiful hotel in Marrakech.Morocco.可知此处是问你曾住过的最好的酒店是什么,故选D。

(2)根据后文Fried erickets(油炸蟋蟀l on the street in Bangkok.Thailand.And they weren 7 t bad.可知此处是问你曾经在你的旅程中吃过的最奇怪的东西,故选E。 (3)根据后文but someone stole(偷)my bag on a train when I was in India可知此处是问

旅行中不好的经历,故选F。

(4)根据后文Indonesia.a country with a very interesting culture.可知此处是问你想去哪个国家,故选B。

(5)根据后文Australia has so many interesting places to visit,as it's so large可知此处是问在你自己的国家参观过的最有趣的地方吗,故选A。

【点评】这篇短文内容比较简单,理解不难。各小题与上下文联系比较紧密,答题中一定要注意联系上下文。答完后多读几遍,看看是否符合逻辑,适当修改。个别小题可以当作单独的词义辨析题来做,先区分词义,结合语境选出最能使语句通顺的答案。

13.根据短文内容,完成各题。

The Browns are English. Now they are in Beijing. (1)This is their first visit to China. They are going to stay in China for three weeks. They want to visit some big cities and villages. They want to learn some Chinese, too.

Mr Brown is a driver, and he likes driving in Beijing very much. Mrs Brown is a teacher. She is visiting a school in Beijing. Their son Jim is a middle school student. (1)Where do the Browns come from? (2)Why do they come to China? (3)请将(1)处翻译成汉语。 (4)请将(2)处翻译成汉语。 (5)请将(3)处翻译成英语。

【答案】 (1)The Browns come from England.

(2)They want to visit some big cities and villages and learn some Chinese, too. (3)这是他们的第一次中国之旅。

(4)他遇到了一些中国学生,并且他喜欢和他们说英语。 (5)They want the English people to know more about China.

【解析】【分析】短文大意:布朗一家人是英国人。现在他们在北京。他们打算在北京待三周的时间。他们要去参观一些大城市和小村庄。他们想学汉语。介绍了布朗一家人的职业。

(1)细节理解题。根据 The Browns are English. 可知布朗一家来自英国。故答案为: The Browns come from England.

(2)细节理解题。根据They want to visit some big cities and villages. They want to learn some Chinese, too. 可知他们来中国是为了参观大城市和小村庄,他们想学汉语,故答案为: They want to visit some big cities and villages and learn some Chinese, too.

(3)英译汉。this is这是,their他们的,fisrt visit第一次参观,to到达,China中国。故答案为:这是他们的第一次中国之旅。

(4)英译汉。meet遇见,some一些,Chinese students中国学生,he他, likes to speak English喜欢说英语,with them和他们,故答案为: 他遇到了一些中国学生,并且他喜欢和他们说英语。

(5)汉译英。they他们,want想要,the English people英国人,know了解,more更多

的,about,China中国,want sb. to do sth.想要某人做某事,故答案为:They want the English people to know more about China.

【点评】此题考查任务型阅读理解。阅读短文,了解短文大意。然后分析问题,从短文细节找到问题答案,进行回答。对于翻译句子题,我们要根据句子结构,和英语语法知识进行翻译。

14.任务型阅读

My school is so beautiful. It is in a small village in Germany. There's a special activity in my school. And I'm sure you've never heard about it. It is called Abi-Ulk. It's the favourite day for us. Every summer in our school, we have the Abi-Ulk day. On that day, students will no longer take lessons in classrooms but rush onto the playground. They can play games together and have fun for a whole school day. How about the teachers? They have to sit in an obstructed(堵住的) area to ensure that they can't control the students on the other side of the playground. Last year's Abi-Ulk impressed me a lot. I still remember that it was a hot day. We all went to the playground. But this time, we didn't just play games but had a water fight!Everyone had a water gun. We ran after each other and tried to shoot others with water. The fight was so exciting!After an hour, we all got wet. Then, the school band started to play. Teachers came from their \"obstructed area\" and joined us. We danced and sang. What a fun day! (1)Where is the school?(不超过10个词)

(2)Why do the teachers have to stay in an obstructed area on Abi-Ulk day?(不超过10个词)

(3)What did the writer mainly want to tell us in Paragraph 3?(不超过15个词) 【答案】 (1)In a small village in Germany.

(2)Because students can do anything that they want to do. (3)Last year's Abi--Ulk impressed me a lot.

【解析】【分析】主要讲了作者学校特殊的活动——Abi-Ulk。

(1)根据It is in a small village in Germany.可知学校在德国一个小村庄里,故填In a small village in Germany.

(2)根据They have to sit in an obstructed(堵住的) area to ensure that they can't control the students on the other side of the playground.可知老师待在堵住的地方目的是不能控制学生,即学生可以做他们想做的任何事情,故填Because students can do anything that they want to do.

(3)根据Last year's Abi-Ulk impressed me a lot.可知主要讲了去年的Abi-Ulk活动让作者印象深刻,故填Last year's Abi--Ulk impressed me a lot.

【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后带着问题仔细从文中寻找答案。

15.认真阅读下面活动海报的内容,并完成任务,在相应的横线上填写正确的内容。

(1)Youth Explore has prepared you with a winter program for ________ days. (2)Two members and one non-member join in the program, they will pay ________ $. (3)Free lunches are not provided in the program because of personal food ________. (4)Program B start on ________ if there is a snow storm on 20th February. (5)I would like to join because________. 【答案】 (1)3/three (2)710 (3)differences (4)Wednesday

(5)I'm interested in the nature

【解析】【分析】短文大意:本文是一篇关于招收一些学生去大自然探索的两个项目的广告。

(1)考查细节理解。根据Youth Explore has prepared you with a THREE-DAY WINTER PROGRAM!,可知为期三天,故答案为:3/three。

(2)考查细节数字计算。根据Program cost: $230 for members: $250 for non-members,可知230×2+250=710,故答案为:710。

(3)考查细节理解。根据Notes:1. NO FREE LUNCHES ARE PROVIDED because of personal food differences.故答案为:differences。

(4)考查细节推断。根据Both programs will start 1 DAY later if there is a warning of rainstorms.(如果有暴风雪警报,两个项目将在1天后启动),结合Program B :Dates: 20~22 February, 2018 / Days: Tuesday to Thursday,可知一天后是21号也就是星期三,故答案为:Wednesday。

(5)考查细节理解判断。根据开头Are you interested in animals and nature? Here comes your CHANCE(你对动物和自然感兴趣吗?机会来了),故答案为:I'm interested in the nature.

【点评】此题考查任务型阅读理解。这类题问题简单,我们先阅读文后问题,带着问题阅读海报,仔细阅读海报的内容,从细节中找出问题答案。

16.阅读短文,根据要求完成下面各小题。

A cold is the most common illness among us.这里有一些建议来防止感冒。

Drink lots of hot water. This is an effective way to stop a cold. You'd better take at least 8 to 10 glasses a day.

Check your temperature often. If your temperature is lower than 102 degrees F, don't care much about it. With your body temperature being higher than normal, it will be difficult for the viruses (病毒)to grow. In other words, having a low-grade fever (up to 102°F) is your body's way to protect itself from viruses.

Make your sore throat feel better. Chicken soup or any kind of sour soup you like, is an excellent choice.

Gel enough rest and slay warm. You should get enough sleep. Make sure to keep yourself warm and dry because you may feel cold at that time. If you are starting to sweat a lot, change your clothes immediately. You do not allow your sweat to just dry especially on your chest and back. As much as possible, wear cotton-made clothes to allow your skin to breathe and make you feel more comfortable.

(1)将文中划线的英语句子译成汉语。 (2)将文中划线的汉语句子译成英语。 (3)回答问题:

How many glasses of water should we drink to stop a clod a day? (4)从文中找出与下面所给句子意思相同的句子。 It is very common for us to catch a cold. (5)回答问题:

How can we make sore throat feel better?

【答案】 (1)确保你自己保持温暖和干燥,因为那时你可能会感到寒冷。 (2)Here is some advice to stop a cold. (3)At least 8 to 10 glasses a day.

(4)A cold is the most common illness among us.

(5)You can drink chicken soup or any kind of sour soup you like. 【解析】【分析】文章大意:介绍了预防感冒的方法。

(1)make sure,确保,一定;keep sb warm,保暖;feel cold,感觉冷;at that time,在那个时候。故填确保你自己保持温暖和干燥,因为那时你可能会感到寒冷。

(2)建议,advice,不可数名词;预防感冒,stop a cold;这里有,here be;因advice是不可数名词,此处要用is,故填Here is some advice to stop a cold.

(3)细节理解题。根据文中的语句Drink lots of hot water. This is an effective way to stop a cold. You'd better take at least 8 to 10 glasses a day.理解可知,每天要喝水8——10杯,故填At least 8 to 10 glasses a day.

(4)语句It is very common for us to catch a cold.的含义是对我们来说感冒是很普通的一件事情。也就是说感冒是一个很普遍的疾病,故填A cold is the most common illness among us. (5)细节理解题。根据文中的语句 Make your sore throat feel better. Chicken soup or any

kind of sour soup you like, is an excellent choice.理解可知,喝鸡汤及酸汤可以让嗓子感觉好一点,故填You can drink chicken soup or any kind of sour soup you like.

【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。在文章中找不到答案时,要完全理解句子,根据同义词,句型转换的方式找到可以替换文章中的单词,短语或者句子的词。

17.阅读下面材料,完成信息记录表。

People who buy property (房产) or move into a new apartment or house usually hold a housewarming party (乔迁派对). The party is an opportunity for friends and family to congratulate (祝贺) this person on their new home. It is a tradition (传统) to bring a gift to a housewarming party. Decorations (装饰品) for the new house, such as pieces of art or potted plants (盆栽植物), are good housewarming gifts. You can also bring food or drinks to share with the other guests. The host or hostess of the party will give all the guests a tour of their new home. Sometimes, because housewarming parties usually happen shortly after a person moves into their new home, guests may be asked to help unpack boxes. This isn't common, though.

A long time ago, people would bring firewood (木柴;柴火) to their friends' new homes as a gift. This is where the name \"housewarming\" comes from. This allowed their friends to keep their homes warm for the winter. These days, most homes have central heating, so firewood isn't needed.

Housewarming Parties When and why do people have When someone moves into ________. housewarming parties? The parties are an opportunity for friends and family to ________. What do people do during the ________. party? Eat food together. The host or hostess will give ________ to all the guests. Unpack boxes. Where does the name A long time ago, people would ________, so that the \"housewarming\" come from? houses' owners could keep their homes warm for the winter. 【答案】 a new apartment or house;congratulate this person on their new home;Bring a gift;a tour of their new home;bring firewood to their friends' new homes as a gift 【解析】【分析】文章大意:文章讲述了乔迁派对的习俗和来历。

(1)根据 People who buy property (房产) or move into a new apartment or house usually hold a housewarming party (乔迁派对).可知当人们买了房产或者搬入一个新公寓或房子,通常会举办乔迁派对。故答案为 a new apartment or house。

(2)根据 The party is an opportunity for friends and family to congratulate (祝贺) this person on their new home. 可知派对是一个家人和朋友祝贺此人新家的机会。故答案为 congratulate this person on their new home。

(3)根据 It is a tradition (传统) to bring a gift to a housewarming party. 可知带礼物到乔迁派对是一个传统。故答案为 Bring a gift。

(4)根据 The host or hostess of the party will give all the guests a tour of their new home.可知派对的主人或者女主人会带客人参观他们的新房子。故答案为a tour of their new home。 (5)根据 A long time ago, people would bring firewood (木柴;柴火) to their friends' new homes as a gift. 可知很久之前人们会带木柴到朋友家作为礼物。故答案为 bring firewood to their friends' new homes as a gift。

【点评】考查任务型阅读,首先通读全文,掌握大意,然后根据原文信息完成表格,确保信息准确无误。

18.阅读下面短文,根据短文内容完成文后表格。每空不超过3个单词。

A study shows that one million lives might be saved each year if people wash their hands with soap often. It also says that hand-washing with soap could be one of the best ways to reduce diseases (减少疾病). Doctors say many diseases can be stopped from spreading by hand-washing, including the common cold, influenza (流感), hepatitis (肝炎), infectious diarrhea (腹泻) and so on.

Doctors say that you are easy to catch a cold by touching your nose or eyes after someone nearby has sneezed (打喷嚏) or coughed. Another reason to catch a disease is to eat food prepared by someone whose hands are not clean.

They also say that hand-washing is especially important before and after preparing food, before eating and after using the toilet, after touching the money and sneezing or coughing. The most helpful way is to wash them together while you are using soap and warm water. You don't have to use special soap. Be sure to wash all areas of the hands for about 10 to 15 seconds.

Basic Knowledge of Hand-washing

Diseases are under control *Many diseases can be stopped from spreading by ________. The ________ of becoming *Touch your nose or eyes after someone nearby has sneezed or sick coughed. *Eat food prepared by someone whose hands are ________. When to do hand-washing *Before and after preparing food. *Before eating and after ________ the toilet. *After touching the money and sneezing or coughing. ________ to do hand-*Wash hands together with soap and warm water. washing *Wash all areas of the hands for about 10-15 seconds. 【答案】 hand-washing;reasons;dirty/not clean;using/going to;How/Ways 【解析】【分析】大意:短文主要介绍了洗手的重要性,和洗手的步骤。

(1)细节题。根据第一段 Doctors say many diseases can be stopped from spreading by hand-washing .医生说,很多细菌可以通过洗手被停止传播。故答案为 hand-washing 。 (2)细节题。根据第二段 Another reason to catch a disease 另外一个得病的原因,可知第二段介绍了是得病的原因。故答案为reasons。

(3)细节题。根据第二段 Another reason to catch a disease is to eat food prepared by someone whose hands are not clean. 另外一个得病的原因就是食物是由手不干净的人准备的。故答案为 dirty/not clean 。

(4)细节题。根据第三段 before eating and after using the toilet .可知,我们应在吃饭前和上厕所之后洗手。故答案为using/going to。

(5)细节题。根据第四段 The most helpful way is to wash them together.最有帮助的方法是一起洗,可知第四段介绍的是如何正确的洗手,即正确洗手的方式。故答案为 How/Ways 。

【点评】考查任务型阅读,关键在看懂文章,然后根据题目要求作答,注意尽量用文章的语言填写答案。

19.任务型阅读

Last weekend, I took a trip to the popular National Air and Space Museum. I found that lots of children all over the place were happy. If ever in my life I felt like a child again, this was surely the place.

As I went into the cockpit(驾驶舱)of an airplane, I felt that my dream of becoming a pilot came true. Everywhere I walked, I was close to airplanes. Very big spaceships and rockets were in different houses. There were kinds of cool things on show. You could join in many experiments to explore(探索)interesting things on science. The National Air and Space Museum is an excellent place to visit.

Oh, make sure you eat something before you come into the museum because the only place you can eat something here is a Boston Market fast food restaurant. The price of the food in it is very high. I had a Big Mac meal for almost $9! (1)Where did the writer go last weekend? (2)What is the writer's dream?

(3)Why does the writer tells the visitors to eat something before coming into the museum? (4)将文中划线部分的句子译成英语。 (5)为短文拟一个适当的标题。

【答案】 (1)To the National Air and Space Museum. (2)To be / become a pilot.

(3)Because the price of the food in the museum is very high./ the food in the museum is very expensive.

(4)国家航空航天博物馆是参观的好地方。 (5)an excellent place to visit

【解析】【分析】主要讲了上周末,我去了一个受欢迎的国家航空航天博物馆。如果在我

的生活中,我再次感觉自己像个孩子,这肯定是一个地方。当我进入一架飞机的驾驶舱时,我觉得我成为飞行员的梦想实现了。无论走到哪里,我都离飞机很近。非常大的宇宙飞船和火箭在不同的房子里。有很多很酷的东西在展出。你可以参加许多实验来探索科学上有趣的事情。国家航空航天博物馆是一个很好的参观场所。哦,进入博物馆前一定要吃点东西,里面的食物价格很高。我花了将近9美元吃了一顿巨无霸汉堡!

(1)根据Last weekend, I took a trip to the popular National Air and Space Museum.可知上周末,我去了一个受欢迎的国家航空航天博物馆。故填To the National Air and Space Museum.。

(2)根据As I went into the cockpit(驾驶舱)of an airplane, I felt that my dream of becoming a pilot came true.可知当我进入一架飞机的驾驶舱时,我觉得我成为飞行员的梦想实现了。此空故填To be / become a pilot.。

(3)根据Oh, make sure you eat something before you come into the museum because the only place you can eat something here is a Boston Market fast food restaurant. The price of the food in it is very high.可知哦,进入博物馆前一定要吃点东西,因为这里唯一能吃东西的地方就是波士顿市场的快餐店。里面的食物价格很高。故填Because the price of the food in the museum is very high./ the food in the museum is very expensive.。

(4)the National Air and Space Museum意思是国家航空航天博物馆,is意思是是;an excellent place to visit意思是参观的好地方,故填国家航空航天博物馆是参观的好地方。 (5)主要讲了国家航空航天博物馆是一个很好的参观场所。故填an excellent place to visit。

【点评】考查任务型阅读,首先读懂题意,然后从文中仔细寻找答案。

20.下面文章中有四处需要添加小标题,请从以下选项(A、B、C、D、E)中选出符合各段意思的小标题,选项中有一项是多余选项。 A. Talk it out B. Remember your pet C. What makes a pet die? D. A new animal for you E. Why am I feeling like this? My pet died-how can I feel better?

Every day when Elena came home from school, her cat Tomaso would run to great her. One day, Elena came home and her cat wasn't there. Her mom said that Tomaso had died. Who has pets?

Millions of people across the world own pets. Maybe you have a pet, and maybe some of your friends do, too. A pet can be a special friend. It can play with you or just be with you when you don't feel like talking. ________

Unluckily, pets can't stay with us forever. Like all living things, they will die at some point. Sometimes a pet dies from old age. Sometimes a pet dies from an accident. Sometimes a pet gets too sick to live.

________

It's sad when a pet dies. You may feel lonely because your pet was your friend. To some kids, it may seem like no one understands what they are feeling. Someone said to Elena,\" You can get another cat. \" But Elena knew she'd never have another cat just like Tomaso. ________

Elena decided to talk with her parents. Elena's parents told her about the pets they used to have and how it was difficult to say goodbye. At first, it can be hard to talk about the pet you're missing. You might want to forget about everything instead. But talking with someone you love is the best way to help you start to feel better. ________

When a pet dies, you and your family may want to find special ways to remember your pet. It can be a big help to share a sad thing with people you love. You might have a ceremony(仪式)for your pet or just share memories of fun times you had together. You might want to tell stories. You could write a poem, too. That's what Elena did. 【答案】 C;E;A;B

【解析】【分析】 A. Talk it out说出来 B. Remember your pet记着你的宠物 C. What makes a pet die?是什么让宠物死的。 D. A new animal for you你的一个新动物 E. Why am I feeling like this?我为什么想这样。

(1)段意:宠物不可能总是跟我们在一起,有时候他们可能会死,可能是因为年龄也可能是因为意外事故,有时候是他们身体太虚弱,所以本段主要讲述宠物的死因。该段一和C相匹配,故答案是C。

(2)段意:宠物死的时候我们会难过,你可能会寂寞,因为宠物是你的朋友,对于孩子们而言没有人知道他们的感受。该段一和E相匹配,故答案是E。

(3)段意:艾琳娜决定跟父母谈一谈,父母告诉她曾经拥有的动物,说再见很困难,一开始你可能很难说你失去的宠物,反而你想忘记一切,但是跟你喜欢的人说出来是最好的方式没这样你会感觉更好,该段一和A相匹配,故答案是A。

(4)段意:当你的宠物死了的时候,你跟你的家人会用各种办法记住宠物跟你喜欢的人分享伤心的是可能会有很大的帮助,可以为宠物举办一种仪式或者分享你们在一起的快乐的时光,你可能会讲故事,可能会写诗,这些都是为了记住你的宠物,该段一和B相匹配,故答案是B。

【点评】五选四的选项较少,并且给出的都是句子。因此,我们可以通过句子的完整性或者句子后面的标点符号来判断该句在文章中的位置,另外,通过阅读选项,有可能找出与

其它选项表达意思完全不同意思的句子,这样的话,我们就可以直接将该选项排除。

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- 99spj.com 版权所有 湘ICP备2022005869号-5

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务