含解析
一、 选择题
1. No matter how beautiful the product looks, if it’s of poor quality, it ______ well. A. won’t sell B. isn’t sold C. isn’t selling D. doesn’t sell 参:
A
2. Nobody knows the man killed in the accident, so it is difficult for the police to find out his ____.
A. thought B. height C. weight D. identity 参: D
3. Dozens of Olympic songs are popular with teenagers, _____ you and me is an example. A. of whom B. for whom C. for which D. of which 参: D
4. Continuing violence could ________ the progress towards reform. A. hold on
B. hold out
C. hold on to
D. hold up
参:
D
【详解】考查动词短语辨析。句意:持续的暴力可能阻碍改革的进展。hold on坚持;hold out伸出; hold on to紧紧抓住; hold up阻挡。根据句意可知,故选D。 5. —Aidan,you have been said that you wouldn't help your friends. —I don't ________ what people think.(2013·台州高一检测) A.care for
B.care about
C.care of
D.care at
参:
B
6. It is said that pandas ______ in our country year by year. A. are being disappeared B. are disappearing C. will be disappeared D. will disappear 参:
B
7. While ______ the dog, you were careless and it got loose and was hit by a car. A. to walk B. walked C. walk D. walking 参:
D
8. Every minute must be made full use of ____ our lessons, for the examination is coming.
A. going over B. to go over C. go over D. to going over 参:
B
9. It was in Guangzhou ____ the 16th Asian Games were held.
A. /
B. that C. which
D. what
参:
B
略 10.
She felt rather _______that she shouldn’t drive the car at such a _______ speed. A. frightening, frightening B. frightened, frightened C. frightening, frightened D. frightened, frightening
参:
D
11. We ______ for one hour and a half and it is about time we ______ a rest. A. trained; take B. have trained; took
C. are training; will take D. had trained; to take
参: B
正确答案为B。考查时态和特殊句型。从for one hour and a half可以知道第一空要用现在完成时。It is about / high time somebody did something. 该句型的谓语部分要用一般过去时或者用
should do(正式说法), 其中should不能省略。
12. As a result of the farmers’ hardworking, they harvested the wheat this year _____ as they did the year before.
A. twice as much B. as twice much C. as much twice D. twice so much 参: A 略
13. —Call me at 9:00. I can’t afford to miss such an important meeting. k —Don’t worry, sir. You will surely be __________.
A. reminded B. warned C. replaced D. forgiven 参: A
14. We have ______ the matter with them
A.discussed B.discussed on C.discussed about D. with
参:
A
discussed
15. They argued _____ the matter the whole afternoon, and at last agreed____ the date for the next meeting.
A. with; on B. on; over C. about ; on D. over; over 参: C 略
16. Will you please spare me some ink? I have ______ it. A. run down of B. run out of C. run out from D. run off 参:
B
17. Our flight ______ at 8:00 pm, so we have enough time to go to the airport. A. has taken off B. takes off C. took off D. had taken off
参:
B
【详解】考查时态。句意:我们的航班晚上8点起飞,所以我们有足够的时间去机场。众所周知,“飞机航班”的时间通常应该是固定的,所以句子要用一般现在时态,故选B。 18. What a fine day today ! Let’s go out for a walk, __________? A. don’t we B. do we C. will you D. shall we
参:
D
二、 书面表达
19. 书面表达 (满分20分)
假定你是张悦,刚刚从加拿大度假回来,结果发现自己把两本英语小说遗忘在了宾馆里。请你根据以下提示信息,给宾馆的负责人Mr. Henry写一封信。 1. 感谢宾馆提供的优质服务; 2. 两本小说遗忘在抽屉里; 3. 请他帮助寻找并期待早日答复。 注意:1. 词数100左右; 2. 参考词汇: 抽屉 drawer Dear Mr. Henry,
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ 参: Dear Mr. Henry,
I’ve just returned from my trip to Canada. Thank you very much for your excellent service during my stay at your hotel.
Now, I wonder whether I could ask you a favor. I bought two English novels in
Cananda. When I opened my suitcase at home yesterday, I found I had left them at your hotel. I remember I put them in the drawer in Room 202 of the second floor. I will be very grateful if you can help me find the two novels. I’m looking forward to your early reply.
Yours sincerely, Zhang Yue 略
三、 阅读理解
20. A medical study has shown that excess(过度的)coffee drinking could cause heart attacks in people who do not metabolize(使新陈代谢)caffeine fast enough.
The study, published recently in the Journal of the American Medical Association, says an enzyme(酶)that metabolizes caffeine in the liver works differently in some people, depending on the make-up of the gene(基因). People who have a slow version (版本)of the enzyme are at a greater risk(风险)of a heart attack when they drink more coffee. The risk had something to do with a person's age and how many cups of coffee he drinks.
The team from the University of Toronto in Canada studied 4,024 people living in coffee-rich Costa Rica between 1994 and 2004, of whom half suffered non-fatal(非致命的)heart attacks. They found slightly more than half had the slow version of the gene, while the rest had the fast form.
Two to three cups of coffee a day increased the possibilities of a heart attack by 36 percent for those with the slow-acting gene and four or more cups a day lifted it by percent.
But those under 50 who had the fast version of the gene had a lower risk of heart disease, even with four or more cups a day.
Those with the fast-acting gene who drank two to three cups of coffee a day had 22 percent reduced possibilities of having a heart attack, but drinking four or more cups a day only lessened the risk by 1 percent. Scientists recommend limiting coffee consumption(消耗量)to within four cups a day.
32. People who have a slow version of the enzyme________.
A. are in danger when they drink coffee B. are living in coffee-rich Costa Rica
C. have the slow version of the gene D. can not drink four or more cups of coffee a day 33. The example of Costa Rica the author presented in the passage proves that________ A. the heart attack in Costa Rica is really serious.
B. the heart problem has something to do with drinking coffee. C. people in Costa Rica cannot metabolize caffeine in the liver. D. more than half people have the slow version of gene.
34. It can be concluded that the passage is most probably written for________ A. doctors who study heart disease B. specialists who offer medical care
C. old people who have the slow version of the gene D. those who love drinking coffee every day 35. What is the best title for this passage?
A. Coffee and heart attacks B. Gene and heart disease C. Caffeine and enzyme D. Reasons for heart problems
参:
32. C 33. B 34. D 35. A
本文是一篇说明文。文章讲述的是咖啡和心脏病之间的关系。 【32题详解】
细节理解题。根据第二段People who have a slow version (版本)of the enzyme are at a greater risk(风险)of a heart attack when they drink more coffee. 和第三段中They found slightly more than half had the slow version of the gene, while the rest had the fast form.可知,
有慢版本酶的人有慢版本的基因。故选C。 【33题详解】
推理判断题。根据第三段中People who have a slow version (版本)of the enzyme are at a greater risk(风险)of a heart attack when they drink more coffee. The risk had something to do with a person's age and how many cups of coffee he drinks.和第四段中The team from the University of Toronto in Canada studied 4,024 people living in coffee-rich Costa Rica between 1994 and 2004, of whom half suffered non-fatal(非致命的)heart attacks.可知,作者在文中给出的哥斯达黎加的例子证明了心脏问题与喝咖啡有关。故选B。 【34题详解】
推理判断题。根据第一段A medical study has shown that excess(过度的)coffee drinking could cause heart attacks in people who do not metabolize(使新陈代谢)caffeine fast enough.可知,这篇文章很可能是写给那些喜欢每天喝咖啡的人的。故选D。 【35题详解】
主旨大意题。根据第一段A medical study has shown that excess(过度的)coffee drinking could cause heart attacks in people who do not metabolize(使新陈代谢)caffeine fast enough.可知,本文讲述的是咖啡和心脏病之间的关系。故选A。
21. Monthly Talks at London Canal Museum
Our monthly talks start at 19:30 on the first Thursday of each month except August. Admission is at normal charges and you don’t need to book. They end around 21:00.
November 7th
The Canal Pioneers, by Chris Lewis. James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers. He was also a major player in training others in the art of canal planning and building. Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early “civil engineers”.
December 5th
Ice for the Metropolis, by Malcolm Tucker. Well before the arrival of freezers, there was a demand for ice for food preservation and catering, Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of building ice wells, and how London’s ice trade grew.
February 6th
An Update on the Cotswold Canals, by Liz Payne. The Stroudwater Canal is moving towards reopening. The Thames and Severn Canal will take a little longer. We will have a report on the
present state of play.
March 6th
Eyots and Aits-Thames Islands, by Miranda Vickers. The Thames had many islands. Miranda has undertaken a review of all of them. She will tell us about those of greatest interest. Online bookings: www.canalmuseum.org.uk/book
More info: www.canalmuseum.org.uk/whatson London Canal Museum
12-13 New Wharf Road, London NI 9RT
www.canalmuseum.org.uk www. canalmuseum.mobi Tel: 020 7713 0836
10. When is the talk on James Brindley? A. November 7th. B. March 6th. C. February 6th. D. December 5th. 11. What is the topic of the talk in February? A. The Canal Pioneers. B. Ice for the Metropolis.
C. Eyots and Aits-Thames Islands. D. An Update on the Cotswold Canals. 12. Who will give the talk on the islands in the Thames? A. Chris Lewis. B. Malcolm Tucker. C. Miranda Vickers. D. Liz Payne.
参:
10. A 11. D 12. C
本文是一篇说明文,主要讲述了伦敦运河博物馆的每月演讲,演讲内容以及安排。 10. 细节理解题。根据文中的\"November 7th The Canal Pioneers, by Chris Lewis. James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers. \"可知,James Brindley在11月7号演说。故选C。
11. 细节理解题。根据文中的\"February 6th An Update on the Cotswold Canals, by Liz Payne. \"可知,2月讲的是对运河情况的实时报道。故选A。
12. 细节理解题。根据文中的\"Eyots and Aits-Thames Islands, by Miranda Vickers. The Thames had many islands. Miranda has undertaken a review of all of them.\"可知,Miranda Vickers将要在岛上演说。
【名师点睛】细节事实理解题主要考查考生对文章中某一些特定细节或文章的重要实事的
理解能力。它一般包括直接理解题和语义理解题两种。直接理解题的答案与原文直接挂钩,从阅读材料中可以找到。 此外,在阅读中可以使用定位法与跳读法解决细节理解题。定位法即根据题干和选项所提供的信息直接从原文中找到相应的句子(即定位),然后进行比较和分析(尤其要注意一些同义转换),从而找出正确答案。跳读法即根据题干和选项所提供的信息跳读原文,并找到相关的句子(有时可能是几个句子)或段落,然后进行分析和推理等,从而找出正确答案。以本文第2题为例,本题运用定位法:我们根据题干中“What is the topic of the talk in February?”, 从而直接定位第四段--根据文中的\"February 6th An Update on the Cotswold Canals, by Liz Payne. \"可知,2月讲的是对运河情况的实时报道。故选A。
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- 99spj.com 版权所有 湘ICP备2022005869号-5
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务